zaterdag 5 juli 2014

FIETSERS HEBBEN OOK LAST VAN WERKZAAMHEDEN RING OOST

Het valt niet mee om als fietser komende vanuit Bedum via de Groningerweg de stad in te fietsen. Opeens kun je niet verder, zie foto links. Het fietspad houdt op omdat het kruispunt bij Beijum-Noord helemaal op de schop ligt.
Wat te doen? Tegenover de Duitse bouwmarkt liggen twee sluisbruggetjes over het Boterdiep. Het zijn wankele bruggetjes met vervelende ijzeren klapdeurtjes. Er wordt door veel fietsers gebruik van de bruggetjes gemaakt, immers vanaf de andere kant van het water kun je zo De Hunze in fietsen en vandaar uit je weg vervolgen naar Noorderhoogebrug, de Indische Buurt of de rest van de stad.
Via Ring Oost, zie link beneden, kwam onderstaand bericht binnen.
De grootschalige omleidingen voor autoverkeer en fietsers o.a. via het Witte Lam die sinds medio mei van kracht zijn verlopen vrij soepel. Naast vragen over bebording, zijn er ook vragen binnengekomen over de omleidingen voor de fietsers via de Beijumerweg. Helaas is het niet mogelijk om de sluisjes ter hoogte van Hornbach als officiële fietsroute in te lassen vanwege de naar onze mening onveilige situatie. De Groningerweg is overigens van april 2015 weer voor fietsers toegankelijk. De wegwerkzaamheden duren tot november 2015. In de komende weken wordt vooral nog rondom Kardinge en Beijum-Noord/Groningerweg doorgewerkt. Dit kan in de spitstijden voor overlast zorgen. Houd daar s.v.p. rekening mee. Bijgaand een overzicht van de laatste stand van zaken. Heeft u nog vragen, of opmerkingen, stel ze dan gerust via info@ringgroningen. Voor uitgebreide informatie zie ook www.ringgroningen.nl of volg ons op twitter: @ringgroningen

Foto rechts, de tijdelijke overgang van de noordelijke naar de oostelijke ringweg. Foto onder, er wordt aan de weg gewerkt tussen de genoemde overgang en Beijum-Zuid. Rechtsachter ligt De Hunze, er komt een nieuwe verkeerssituatie bij Beijum Noord en De Hunze (Noord). Zie ook hier.


1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

De Beijumerweg tussen Zuidwolde en Beijum is opeens ook een stuk drukker.
Sluiproute? Wegomlegging?