donderdag 10 juli 2014

"HEBBEN ZE NIKS BETERS TE DOEN BIJ DE MILIEUDIENST?"

"Volgens mij hebben ze niks beters te doen bij de Milieudienst. Ze rijden de hele dag met twee mannen in een auto rond om te kijken of mensen hun vuilniscontainers ook te lang langs de weg laten staan. Wat een geld moet dat wel niet kosten. Laten ze de échte milieuvervuilers in de wijk aan gaan pakken."
De bewoonster van de Froukemaheerd kan niet begrijpen waarom de Milieudienst "keurige mensen bedreigt met een boete en ook nog eens milieuvervuilende stickers gaat plakken." De foto's die de lezer ziet zijn gistermiddag op een afstand van ongeveer 250 meter gemaakt. Twee groene containers in de Froukema- en een bankstel in de Wibenaheerd. Wat de containers en het bankstel gemeen hebben is dat ze langs de openbare weg staan. De mensen die hun (groene) container te lang langs de weg laten staan moet uitkijken. Bij herhaling dreigt een boete. Op de gele stickers staat onder meer: Wij vragen u vriendelijk om voortaan uw huisvuil volgens de regels aan te bieden. Dat maakt het gemakkelijk voor de Milieudienst om ook uw buurt schoon te houden. Inwoners die hun huishoudelijk afval niet juist aanbieden riskeren een proces-verbaal wegens overtreding van de Afvalstoffenheffing 2005. De boete die daaruit voortvloeit kan behoorlijk oplopen.
Zou kan het verkeren dat burgers die hun afval keurig via de wekelijkse containers aanbieden een boete krijgen omdat ze een keer vergeten om de geleegde container een paar meter terug naar het eigen huis te slepen. En zo kan het verkeren dat de mensen die hun grof vuil op straat dumpen, zie bovenste afbeelding, straffeloos wegkomen. Sterker nog, dat ze tegen de 47 euro uitsparen, het bedrag wat moet worden betaald om grofvuil op te laten halen.

Op de gele sticker staat: Behandeld door Milieu-opsporingsambtenaar 7372.

Zijn er mensen in Beijum die wel eens een boete hebben moeten betalen omdat ze hun container per ongeluk een dag te lang langs de weg hebben laten staan? Beijumnieuws@ziggo.nl
Lezer Albert mailde: In de albrondaheerd komen de mensen de gemeente tegemoet door hun container naar voren te slepen en dan krijg je dit, wij zouden ook onze container op dinsdag achter de schuur kunnen plaatsen maar dan moet de gemeente het plein rond rijden  

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog een gelukje dat ze de container geleegd hebben. OP de Doornbosheerd vergeten ze al jaren achtereen de groene container te legen. Moet je weer bellen, heeft u de container wel op tijd buiten gezet meneer, misschien komen ze nog, we hebben geen contact met de chauffeurs omdat we op een andere lokatie zitten. De dag afgewacht, geen milieudienst, weer bellen. De zware container maar weer naar binnen, bang voor de boete. Maar de container zit vol, zit je een maand zonder, liggen de tuinwerkzaamheden stil.
Op de vernieuwde Barmaheerd is alles inmiddels weer bij het oude. Het zwerfvuil ligt er alweer dagen rond de ondergrondse container, en stinkt het als vanouds naar stront. Het ziet er niet uit daar. Milieudienst en hondenbezitters bedankt!

Anoniem zei

Kom eens langs bij de Hiddemaheerd en Mudaheerd daar struikel je over de containers.

Een aantal jaren geleden zijn alle containers voorzien van een chip, daar word nog steeds niets met gedaan.Hoezo bezuinigen Gemeente?

Anoniem zei


Ik heb het met je te doen, 16:04 uur.
ppfffttt en gatver de gatver.
Woon je er al lang?
Hopelijk niet meer al té lang!

Iemand legde deze week behoorlijk wat tuinafval neer, schuin tegenover me.
Keurig netjes op een P plek tegen bosjes aan.
Niks op aan te merken, vond ik.
Reed er gisteren een rood gemeente autootje met open aanhanger + 2 mensen in de cabine heen.
Keken even en...reden weer verder.
zónder het mee te nemen. Het is droog spul en het stinkt niet.
Eens zien hoe lang het er nog ligt te liggen...

gr, Therèse