zondag 6 juli 2014

HET CAFÉ BILJART TE BEIJUM ONTPLOFTE.....

 Het Café Biljart ontplofte tegen half een vannacht in Beijum. Zoals heel Nederland deed na de kwart finale tegen het destructief spelende voetballand Costa Rica. 
De blogger fietste na de werkelijk zinderende wedstrijd tegen Costa Riga naar hét Oranje-centrum van Beijum. Er zaten amper vijf minuten tussen de penalty die door Krul werd tegengehouden en de entree in dé kroeg van Beijum. Onderweg naar het café kreeg ondergetekende associaties met Oud en Nieuw. Vuurpijlen, knallen, geschreeuw op straat, mensen die elkaar in de armen vielen. Bij binnenkomst ging het Café nog altijd, na vijf minuten, z'n dak uit. Er werd gezoend en er werd geknuffeld. Gedanst en gehost. Op 'that's the way hahahaha I like it', van de popgroep waarvan de naam even is ontschoten. Beijumse schonen wilden graag op de foto. Zie boven, links, rechts en beneden. Even speciale aandacht voor de swingende barkeepster Tanja, zie foto links. Ze staat volgens de blogger links als Beijumse klein hummeltje op deze foto.
Mijn God, niet anti-christelijk bedoeld, waar gaat dat heen met dit elftal? Realiseert Groningen zich wel dat de absolute wereldster uit eigen provinciale gelederen komt? Het kan niet anders zijn of onze Arjen heeft langs het Boterdiep dat tussen Beijum en de Duitse bouwmarkt in ligt gefietst. Zie het bericht van gisteren. De blogger biedt een miljoen euro voor een foto van onze jeugdige Arjen op weg naar het oude roemruchte Oosterparkstadion, op z'n fiets langs 't Botterdaip. Zie toch de dames rechts op de foto, een opgestoken duim voor Oranje.
 Niet teveel psychologiseren...maar het draait op het ogenblik maar om een ding. Worden 'we' met ons Grunninger boegbeeld Arjen Robben wereldkampioen?

Geen opmerkingen: