dinsdag 15 juli 2014

KALM AAN IN DE HUNZE! (84% rijdt er te snel....)

De webmaster van de site van de buren, van De Hunze en van Starkenborgh, mailde gistermiddag:
Aan de beheerders van de Beijumer websites, misschien kunnen jullie in de berichtgeving over de nieuwe omleiding van vannacht een verwijzing naar dit artikel opnemen. Deel 2 (negeren stopgebod bij kruising Heerdenpad) zal juist in het belang van de Beijumers zijn!

De blogger heeft wel eens vaker een blogbericht geschreven over onze rustige buurwijk De Hunze. Daar gebeurt eigenlijk nooit wat. Saai? Nou ja. Toe maar, je weet het nooit. Zijn die Hunzenaren en Hunzenaressen (hoe heet zoiets eigenlijk? Zie het blogbericht van gisterochtend) nou zulke brave onberispelijke burgers? Nee hoor, net als Beijumers gaan ze wel eens bedoeld of onbedoeld over de schreef. Rijden te hard oven hun 'wijkring' die eigenlijk helemaal geen wijkring is. En vast niet alleen Hunzenaren, maar ook boeren, burgers en buitenlui die noodgedwongen via De Hunze moeten rijden.

Het te hard rijden (84%! Hunzenaren!) en ook het negeren van het stopgebod bij de kruising met het Heerdenpad (vol (brom- of snor-fietsende Beijumers) heeft de aandacht van de BHS, de Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh. Zie nogmaals dit artikel op de wijkwebsite van onze buren. 

Vanaf vannacht is er opnieuw een omleiding ingesteld voor een deel van Beijum. De nieuwe op- en afritten van Beijum Noord aan de Hunze-kant gaan open, de af- en oprit aan de kant van Beijum gaan een tijdje dicht. Een deel van de Beijumers die richting noordelijke ringweg, Winsum of Bedum willen moeten omrijden naar Beijum Zuid, via De Hunze.
Wat vindt de webmaster van genoemde site van de omleiding en het snelle rijden?
Omrijden, het is even door de zure appel heen bijten, we krijgen er een prachtige verkeerslichtvrije ringweg voor terug. Maar pas op dat die appel niet nog zuurder wordt; de route door De Hunze loopt door een 30 km/h zone. En een beetje te hard kan bij controle al gauw een flinke duit kosten, zelfs als je niet eens zo overdreven hard sjeest.

Drie jaar geleden fietste de blogger een Beijumrijder door De Hunze.

Update 15/7, 18:42 uur: Foto's zijn opgestuurd door de webmaster van de site van de buren; er staat inderdaad Herhalling, dubbel l, op de borden, zoals een reageerder terecht opmerkt.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

De gehele dag door staan er DIKKE VETTE RONKENDE AUTO'S vlak voor de Gerrit Krol (Korreweg-)brug wanneer er scheepvaart voorbij komt. Wachtende fietsers die geen ruimte meer hebben, klappen net niet bedwelmd tegen het asfalt. Ondanks de vele verbodsbepalingen wordt de ongeduldige autombolisten geen strobreed in de weg gelegd, dus gaan ze rustig door met de overtredingen. Als fietser kun je er maar beter niets van zeggen, want dan word je knock-out geslagen.

Anoniem zei

Idd. 11.51 uur! Laat AUB vanaf het komend schooljaar daar een héle strenge controle zijn!!!!

gr, Therèse

Anoniem zei

Waarom niet gewoon NU optreden ? Ik bedoel dus DIREKT ! Laat die agenten toch 's ophouden met dat gegluur op sociale media, internet en smartphones, het vermijden van processen-verbaal opnemen, en gewoon hun werk op straat doen. Maar ja, dan mist oom agent natuurlijk wel de inhoud van de vunzige e-mailtjes die buurman onder werktijd met oom agent's vrouw wisselt.

Anoniem zei


als je denkt dat jouw reactie ook maar een greintje zin en nut heeft 16.15 uur,heb je het goed mis!

Het is nu vakantietijd.
Het wordt pas relevant als er weer heel veel nieuwe brugpiepertjes over die brug naar hun nieuwe scholen moeten fietsen.
Dáár gaat het mij vooral om, om die jonge mensenkinderen!

gesnopen, jij opgewonden stand?

gr, Therèse

Anoniem zei

Let even op dat bord:

Herhalling, met dubbel l dus, haha

Willem Pauwelussen zei

Rustig aan maar, lijkt me. Overal wordt op bezuinigd, op politie dus ook. We willen dat ze iets doen aan het cyberpesten, aan snelheidsovertredingen, aan kinderporno, aan voetbalvandalisme, aan zakkenrollen (op marktdagen), aan burenruzies, aan dealen, aan inbreken, aan hangjeugd, kortom we willen meer blauw op straat.
Misschien tot de straten er blauw van zien.
Logisch, ik wil ook beschermd worden tegen lieden die hun gevoel van tekort in het leven denken bij mij te moeten komen compenseren.
Maar het is en blijft gevolgenbestrijding.
Er zou een politie moeten zijn die de hebzucht bestrijdt.

Anoniem zei

herHaLLing : vooral stevig rijden, want zo langzaam als 30 is hier verboden. :-) :-)

Willem Pauwelussen zei

Dat is wel leuk gevonden maar ik heb de betekenis van dit verkeersbord 'C43' opgezocht en dat luidt: "Vanaf het verkeersbord tot en met het volgend kruispunt, of tot elk verkeersbord C43 met of zonder zonale geldigheid, of tot het verkeersbord dat het begin of het einde van een bebouwde kom, van een woonerf of erf, of van een voetgangerszone aanduidt, verbod te rijden met een grotere snelheid dan deze die is aangeduid.

Iets anders is dat me de 30 kam-zone in de wijk De Hunze niet lijkt te zijn aangelegd volgens de criteria 'sober en doelmatig' van de SWOV, dus vraag ik me af of dit bord hier wel geldig is.

Anoniem zei

Het valt mij nu pas op. Maar Herhalling met dubbel L?