vrijdag 11 juli 2014

Op 14 JULI GAAT VIADUCT KARDINGE OPEN

Op de achtergrond het nieuwe viaduct, het oude viaduct ervoor wordt binnenkort afgebroken

Nieuwe viaduct bij Kardinge vanaf 14 juli geopend voor verkeer

11 juli 2014 - Het nieuwe viaduct bij Kardinge, dat onlangs geplaatst is, gaat maandag 14 juli open voor auto’s én bussen. Dit is een week eerder dan gepland. Auto's en bussen kunnen dan vanuit Kardinge naar Ulgersmaborg-Noord vice versa rijden. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg is dan nog niet mogelijk. Dat kan pas vanaf begin oktober. Afslaand verkeer met bestemming Kardinge en/of Ulgersmaborg-Noord moet tot die tijd een omleidingsroute volgen via Lewenborg.

Fietsers

Voor de fietsers is de verwachting dat ze een week later van het nieuwe viaduct gebruik kunnen maken. Vanaf 18 juli 19.00 uur (start sloop Windepad én oude viaduct) kunnen fietsers niet meer van het Windepad gebruik maken en geldt er een korte omleidingsroute.

Afrondende werkzaamheden

De komende weken werkt de aannemerscombinatie Oostherhof Holman/Van Spijker hard door aan de aansluiting van de nieuwe rotonden op het nieuwe viaduct. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de middenberm, afwatering (riool), verlichting en faunapassages. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin oktober 2013. klaar zijn.
Meer informatie is te vinden op www.ringgroningen.nl en Twitter (@ringgroningen). 
Bron: ProvincieGroningen.nl
Foto's links en rechts, wegwerkzaamheden tussen Beijum Zuid en Kardinge.

Geen opmerkingen: