donderdag 17 juli 2014

VIS- EN ZWEMPLEZIER BIJ DE KARDINGERPLAS

Het blogseizoen 2013/2014 loopt langzaam aan ten einde. Komend weekend sluit dit digitale wijktheatertje in verband met de vakantie van de beheerder van Beijumnieuws. Daar volgt nog een bericht over.
Klik groter
De blogger gaat weer de hort op, even weg uit Beijum en stad, maar al rondfietsend rond de wijk en door het Kardingerpark denkt hij ook: waarom eigenlijk? Het is toch echt een prachtige vakantielocatie waar we vlakbij wonen! Alle foto's zijn vanmiddag gemaakt. Een opa en kleinzoon uit Lewenborg zaten prinsheerlijk in het meer (wordt zowel Kardinge- als Zilvermeer genoemd) te vissen. Op de bovenste foto liet kleinzoon trots de buitgemaakte vissen zien, even het net uit het water omhoog trekken om de spartelende vissen te kunnen aanschouwen. Om de Partij voor de Dieren niet onnodig te alarmeren, vertelt de blogger er maar even bij dat opa en kleinzoon van plan waren om op het einde van de vissessie alles terug in het water te zetten.
Op de achtergrond van bovenste foto is te zien dat op het strandje langs het Zilvermeer zon- en zwemaanbidders aan het genieten zijn. Zie ook de rechter foto, wat een zomers genot, lekker poedelen en spelen in het water in de achtertuin van Beijum.

De bovenste twee grote foto's zijn vanaf het fietspad dat tussen Beijum en Lewenborg ligt gemaakt. Als je je daar om draait zie je nog een stuk meer liggen. Op de linker foto ligt Lewenborg op de achtergrond, maar kijk eens daarvoor, het lijkt wel alsof we in het Wilde Westen zitten. Een tiental dieren (bizons? stieren?, nee lach de blogger niet uit, hoe heten die loslopende beesten ook nog maar?) zoekt verkoeling in en langs het water. Een vijftigtal meter naar rechts lag een partij zwanen langs de waterkant, zie foto beneden. Als je zou vertellen dat die foto in Zuid Frankrijk is genomen zou je het toch zomaar geloven?

Wat een geweldige plek om zomers te recreëren. Vissen, wandelen, vliegeren, joggen, zwemmen, klimmen, zonnen, fietsen.....het kan allemaal op een steenworp afstand van de groenste wijk van de stad Groningen. Kardinge heet het.


1 opmerking:

Anoniem zei


Een mooi bericht, Johan.
Leuk, om opa en kleinzoon te zien genieten :-) samen en van elkaar.

KARDINGEPLAS heet het, waar ze zijn.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
NÍKS zilvermeer dus!!
Niet voor mevr. van dijken, niet voor niemand.
KARDINGEPLAS,MIEN WICHTERS EN JONG'S!

Therèse