donderdag 3 juli 2014

LAVENDEL ZORGT VOOR KALMTE....

Beijumers zijn soms een emotioneel volkje, een beetje strijd en gesteggel is ons niet vreemd, de blogger zegt dit als wijkgenoot. Af en toe flakkeren de wijkperikelen op, zoals twee weken geleden. De discussie gaat min of meer door onder dit OOG-bericht over het stoppen van wat ooit een wijkkrant was
Zou lavendel een oplossing zijn? Het is misschien enigszins melig opgemerkt, maar een buurtgenoot fluisterde de blogger een paar dagen geleden in: "Er staan dit jaar wel heel veel lavendelplanten in de heerden, zal de gemeente Groningen die hebben geplant om de gemoederen tot bedaren te brengen?"

Hij zei het half serieus, half gek-scherend. Het klopt wel wat hij zei, her en der staan verdekte lavendelplanten in de wijk opgesteld. Tot in een bak die door de wijk kan rijden aan toe. Zie bovenstaande foto, een poes of kat zit wel erg chill tussen de lavendel voor zich uit te kijken. Het lijkt wel een mobiele rustgever.
Zie ook de linker foto, lavendelplanten in een perkje dat langs een straat loopt en tegen een huis aan staat.

De rechter foto komt uit de Holmsterheerd, het is bijna niet te zien, maar ook hier groeien de rustgevende paarse bloemen. Foto beneden, lavendelplanten verstopt tussen 'gewone' beplanting, locatie Froukemaheerd.
Lavendel heeft een rustgevende en verlichtende werking. WikiLavendel.

1 opmerking:

Anoniem zei


Om de paar dagen besprenkel ik mijn hond zijn rug met Lavendel druppels.
Vlooien zijn er niet gek op.
(ook krijgt hij per dag bijna 1/4 ltr karnemelk).
Beide methoden werken niet afdoende maar nou ja...
De vlooiekam maakt iedere dag overuren.
Lavendel op de hondenrug in combinatie met de vlooienkam=relaxend voor dier en mens.
(de 2de kan heerlijk dagdromen tijdens het kammen).

gr. Therèse