zondag 6 juli 2014

GEKKEN EN DWAZEN BLIJVEN VERBAZEN

Het is al weer even geleden dat er aandacht op Beijumnieuws werd geschonken aan 'gekken en dwazen die schrijven op muren en glazen.' Praktisch een jaar geleden was dat, zie nog eens deze video.
Het heeft ook ongeveer een jaar geduurd voordat nachtelijke graffiti-figuren het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid onder handen hebben genomen. Zie foto's links en rechts, het kan ook een en dezelfde persoon zijn geweest die heeft gekalkt, daar kom je nooit achter, tenzij je twee totaal verschillende 'handschriften' aantreft. Zal het lekker spannend zijn om als gek en dwaas in het donker naar de ringweg te lopen of te fietsen, en om daar stiekem in het donker met de spuitbus bezig te gaan? Vast wel, iedere keer als er een auto aan komt moet je even dekking zoeken. Er zit misschien ook wel een kick in om de eerste te zijn die z'n brouwsels op het mooie nieuwe wit van het viaduct aanbrengt. Alsof je je vlag er als eerste neerplant. Misschien is het wel een verovering voor degene die dit, foto's, op z'n kerfstok heeft, wie zal het zeggen. Het zou een echte heldendaad zijn als 'het plafond' van de viaduct ook nog even onder handen wordt genomen. Extra spannend, 's nachts met een ladder midden op de Beneluxweg gaan staan. Kicken man (...). 

De bovenste foto is in de Bottemaheerd gemaakt. Er zijn klaarblijkelijk jongeren die het maar wat saai vinden om goed, aardig, oppassend en verantwoord te leven.
Ze afficheren zich liever als 'bad kids.' Het kan verkeren dat jongeren, mensen überhaupt, denken dat ze extra status hebben door 'slecht' te zijn. De blogger zal er niet op door filosoferen. En voor de zekerheid geeft hij ook maar aan dat het woord 'heldendaad' in de tekst ironisch is bedoeld. Stel dat een dwaze gek het plafond van het viaduct daadwerkelijk gaat bekliederen.

3 opmerkingen:

Ria zei

Het zou wel speciaal zijn als er een echt mooi kunstwerk op het plafond gezet werd, natuurlijk. Er is ook mooie graffiti, tenslotte, dat verder gaat dan een 'handtekening' of een 'stoere' opmerking.

Ik daag hier geen mensen uit, hoogstens om met een plan naar de provincie te gaan. Kijken of die er open voor staat.

Ria

Anoniem zei


Ik sluit me graag bij je aan, Ria.
Hier en daar zie ik weleens hele mooie graffiti, dus waarom niet ook hier.

gr, Therèse

Anoniem zei

Voor het verkeer veel te gevaarlijk!
Aandacht bij de weg houden!!