maandag 14 juli 2014

WIJKEGO HANS KOOPMAN POETST Z'N AUTO

Lijn6 bestaat binnenkort al weer vier jaar. Maar eerst vieren ze even vakantie. Dat mag ook wel na een jaar hard werken. Wat je ook van www.lijn6.com mag vinden, ze trakteren de wijk Beijum toch al weer vier jaar op nieuwsitems, foto's en filmpjes.
Er is geen concurrentie tussen Lijn6 en Beijumnieuws, eerstgenoemde site heeft in het algemeen betere foto's en video's, wellicht dat de blogger de pen wat beter hanteert. Maar wat doet het er toe, Beijum vaart er wel bij, het heeft de keuze uit twee nieuwsmedia.
Op de foto ziet u webmaster Hans Koopman breed lachend z'n uit 1987 stammende Mercedes oppoetsen."Ik hoop dat hij weer door de volgende keuring komt, in elk geval gaan we er deze vakantie lekker mee op stap."

Op de valreep publiceerde de wijkwebsite (Lijn6) nog een samenvatting over de laatste wijkperikelen. Zie onderstaande link. Er gebeurde de afgelopen maand het een en ander, door een gebrek aan vrijwilligers (rara) doekt de zwaar gesubsidieerde clubkrant van de zieltogende wijkclub binnenkort op. Het einde van de club is nabij, en dat wekt waarschijnlijk de nodige frustratie en woede van de laatsten der wijk-Mohikanen op. Het moet onverdraaglijk zijn om twee wijkwebsites te zien floreren, waar de nodige vrijwilligers en gastschrijvers, fotografen, etc. aan meewerken, en om zelf kopje onder te gaan door gebrek aan vrijwilligers en draagvlak in de wijk.

Lees vooral de wonderbaarlijke reacties van de "technisch voorzitter" van de wijkclub onder het door Koopman geplaatste artikel. Let op de minachting, het basale negatieve en het wij/zij-denken. Volgens de technische voorzitter, die met z'n club binnenkort geen eigen podium/medium tot z'n beschikking heeft, en daarom maar tegen de gemaakte afspraken in op 'vijandelijke' wijkwebsites z'n gram probeert te halen, is Koopman een wijkego, heeft hij geen respect voor anderen en maakt hij deel uit van het 'Koopman-kamp.' De reacties leest u onder dit bericht op Lijn6. U leest het goed, een afgezant van de club die verbindend en opbouwend zou moeten zijn, scheldt Koopman uit voor wijkego en verwijt hem tegelijkertijd een gebrek aan respect. De tragiek van de Beijumer wijkclub in een notendop samengevat.

Hoe kijkt Hans Koopman tegen deze laatste oprisping van verdeel en heers en 'wij zijn de good guys, maar jullie deugen niet' aan? "Goed gehumeurd: "Het feit dat deze mensen, die eigenlijk representatief voor de wijk zouden moeten zijn, zoals de beheerder van de Openbare Bibliotheek in Beijum (de "technische voorzitter"; JF) zulke ondermaatse en denigrerende toon aanslaan, is eigenlijk het trieste van het trieste voor de beeldvorming van Beijum. Die lui halen zichzelf zo naar beneden, ze wentelen zich zo in een slachtofferrol, en alle schuld voor het eigen falen blijven ze buiten zichzelf leggen. In en intriest."

Hij wilde de krant voor Beijum redden. Maar hij wordt door een prominent clublid, tevens beheerder van de bieb, uitgescholden voor wijkego. En hij zou niet respectvol zijn. Arm Beijum.

10 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Menno Fritsma gedraagt zich als een brute gifmenger, niet beseffende dat hij zich met dit gif verzuipt in de donkere en koele krochten van de BOB. Menno speelt op de persoon; niet op de bal. Dit digipesten getuigt van geestelijke bloedarmoede. Nog even en dan wordt onze Menno een persoon, waarmee we diep medelijden moeten hebben!

De collega's van Menno van de Openbare Bibliotheek in Beijum keuren het pesterig gedrag van deze locatiebeheerder af. Hij is meerdere keren gewaarschuwd voor zijn openbare BOB-pet.

Zijn zgn. "humor" getuigt van galgenhumor. Een laatste stuiptrekking vanuit de boezem van de BOB!

Vraag: hoeveel Beijumers zijn door dit deerniswekkend en jaloers gedrag van MF niet meer aangesloten bij de Bieb van Beijum?

Zie verder de opmerkelijke reacties van MF op:

http://www.lijn6.com/index.php/beijumers/verhalen/2532-stoppen-met-de-beijumkrant

Tijdens het voorjaar van 2014.

Kees Huizenga zei

Ik vergat zojuist te vermelden dat de recente reacties van Menno Fritsma wederom getuigen van "gesubsidieerd ruziemaken" door de BOB. De bedenker van "gesubsidieerd ruziemaken" is de heer Jaap van Leeuwen van Leander Media / de Regiokrant Groningen. Waarvoor mijn dank.

Klachten over Menno Fritsma kunt u sturen naar:

beijum@mijneigenbibliotheek.nl

en/of

info@biblionetgroningen.nl

Anoniem zei

Schei toch uit man, er is niemand die die krant gaat missen behalve Fritsma en consorten. Come on beijumnieuws en Lijnzzes!

w zei

Zolang zieltogende Mohikanen nog maar steeds gefrustreerd en woedend, vol van minachting en basale negativiteit hun gram proberen te halen bij 'vijandelijke' websites die door respectloze wijkego's worden volgeschreven, en dat allemaal op een ondermaatse en denigrerende toon, is 'arm Beijum' bepaald wel een juiste typering.

Willem Pauwelussen zei

Er ging wat mis, daardoor staat alleen die w er.

Anoniem zei

Dit is pas cultuur : een Wijkego in een Mercedes Benz ! ha ha haa Wedden dat al die andere loosers nog geen buskaart kunnen kopen en moeten fietsen ?

Kees Huizenga zei

Een voorstel: is het een goede zaak om het zelfstandig naamwoord "wijkego" te kenschetsen als een geuzennaam?

Anoniem zei

@Pauwelussen, realiseer je je wel dat je met je professortoonje ook een vd wijkego's bent. Vanuit de hoogte het domme volk toespreken komt heel erg respectloos over hoor.

Anoniem zei

Definitie van Wijkego : iemand die door zijn Vóórkomen zó'n Inkomen suggereert, dat er geen Doorkomen aan lijkt te zijn.

Willem Pauwelussen zei

Dat zal dan wel, maar ik doe het in ieder geval niet anoniem.
En ik herhaal alleen maar LETTERLIJK wat Johan in het bericht schreef. Dus als je mijn reactie respectloos vindt dan vind je feitelijk het bericht van Johan respectloos, lijkt me.
Volgens mij is een ego trouwens het stuk van de psyche dat bang is om niet gezien te worden, en daarom een hoge kippeborst opzet en zich nogal oppoetst en pronkt met geleende veren.
Je mag best vinden dat ik dat doe, maar ik vind zelf van niet.