vrijdag 4 juli 2014

EVEN DE DAKGOOT SCHOONMAKEN

(Bericht stond per ongeluk een dag later geprogrammeerd)
Het zijn huurhuizen die hier, foto, te zien zijn. De blogger gaat er gemakshalve maar van uit dat het 'mannetje' dat hoog op de ladder staand een dakgoot schoonmaakt, meerdere huizen cq dakgoten onder handen heeft genomen.
Foto is afgelopen dinsdagmiddag gemaakt, locatie Froukemaheerd. Is dit wel de tijd om dakgoten schoon te maken? Moet dat niet eind november, begin december, als alle herfstbladeren gevallen zijn?
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een website voor:

De gevolgen van een vervuilde dakgoot
Wie niet op tijd ingrijpt, komt in de problemen. Want door een vervuilde dakgoot ontstaan vaak lekkages en andere problemen, met alle consequenties en schade van dien zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur, afdak of dakkapel. Lees hier.
De blogger heeft het mannetje niet gevolgd tijdens zijn werkzaamheden. Wel vraagt hij zich af hoe hij de dubbele schuurtjes, elk een voor aangrenzende bewoners, heeft omzeild. Een metertje naar links met de ladder en zoveel mogelijk met de arm naar links in de dakgoot schrapen, en vervolgens de ladder vijf meter naar links verpoten en vervolgens zoveel mogelijk naar rechts overhevelen? Sla je dan geen metertje over?
De zonnepanelen die op het dak liggen draaien vandaag overuren, we beleven zomerse dagen.

1 opmerking:

Anoniem zei


Als je goed kijkt heeft hij een lange stok bij zich.
trouwens...je had em even door kunnen sturen...naar mij :-).

gr. Therèse