dinsdag 28 juli 2020

ZOMERBERICHT(16,oversteek Beijum-Hornbach weer begaanbaar)

"Als ik klaar ben mogen mensen er weer over. Maar u mag er vast wel over als u wil."
Mannetje tegen half een vanmiddag bij een der lang afgesloten bruggetjes over het Boterdiep.

Zie ook het voorgaande bericht en ook die van afgelopen zondag, rondritje door Zuidwolde, met verwijzende links.

Zie foto's, hekken aan weerszijden.

Zal het er veiliger om zijn geworden? Daar kun je met je eventuele dronken kop nog steeds doorheen vallen.

Zie ook het waarschuwingsbord op de linker foto, de oversteek geldt als eigen risico.

Maar dat was eerder ook het geval.

Maar goed, qua 'gevoelstemperatuur' is de oversteek veiliger geworden. En het scheelt mooi drie kilometer omfietsen om even naar de Duitse bouwmarkt te kunnen gaan voor een boodschapje.

Update 22.10 uur, de altijd kritische (jurist) Kees Huizenga reageert:

Aan beide kanten van de sluisbrug moeten metalen platen of schuttingen komen. In de nieuwe situatie kunnen nog steeds personen in het water van het Boterdiep vallen. Als er maar één sluisbrug open is voor voetgangers en fietsers, dan wordt het soms - geheel voorspelbaar - erg druk op deze ene oversteek. Met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Zijn de twee betrokken bewonersorganisaties en Hornbach het eens met deze nieuwe oversteek? Ik kan me dit in rede niet voorstellen! Moest het echt vijf maanden duren om tot deze zeer zuinige oplossing te komen? 

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/727405/Sluis-Stad-en-Lande-bij-Hornbach-is-weer-open-voor-fietsers


De nieuwe oversteek is nog steeds onveilig! Aan beide kanten van de sluisbrug moeten metalen platen of schuttingen komen. In de nieuwe situatie kunnen nog steeds personen in het water van het Boterdiep vallen.

Als er maar één sluisbrug open is voor voetgangers en fietsers, dan wordt het soms - geheel voorspelbaar - erg druk op deze ene oversteek. Met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Zijn de twee betrokken bewonersorganisaties en Hornbach het eens met deze nieuwe oversteek? Ik kan me dit in rede niet voorstellen!


Moest het echt vijf maanden duren om tot deze zeer zuinige oplossing te komen?

Anoniem zei

Is dit geen schijnveiligheid? Wat een ruimte tussen de leuningen!

Anoniem zei

kom op mensen er is ook nog iets als eigen veranwoordelijkheid! moet dan echt alles maar voorgekauwt en afgeschermd worden? als je het niet veilig vind fiets je maar lekker om!
Zo klaar met die mensen die geen eigen verantwoording meer nemen!

Anoniem zei

het wordt al een beetje veiliger als je gewoon rechtdoor kan lopen over de sluis. zie dat domme grijze hekje in het midden van het pad verwijder die. dat zal namelijk ook de oorzaak zijn dat je in het water terecht kan komen. nu moet je nog steeds om dat hekje heen.

Chris zei

Dit is toch een prima voorbeeld van praktische welwillendheid van het waterschap. Er is een nette oplossing gemaakt, waardoor het risico wordt verkleind dat iemand onbewust het water instapt.

Het zal zeker niet de bedoeling zijn geweest om elke mogelijkheid dat iemand te water raakt uit te sluiten. Dat zou ook onzin zijn, aangezien langs de rest van het boterdiep ook geen hekken staan. Wel voldoet het waterschap aan haar zorgplicht en beperkt haar aansprakelijkheidsrisico.

Verder zal het met de drukte wel meevallen schat ik zo. Heel goed dat het waterschap er niet meer geld aan uitgeeft dan nodig, een sluisdeur toegankelijk maken is meer dan voldoende.

Verder zou het organiseren van inspraak over deze oplossing natuurlijk volstrekt overtrokken zijn. Realiseert de heer Huizinga zich wel wat dergelijke inspraaktrajecten kosten? Onze uitvoeringsinstanties kunnen dat prima zelfstandig, daarvoor hebben ze professionals in dienst en dat blijkt ook gezien de gekozen oplossing.

Of wil de heer Huizinga graag wat extra belastingen en heffingen betalen? Het is altijd makkelijk praten als het niet om eigen geld gaat.