donderdag 30 juli 2020

ZOMERBERICHT (18, Advocaat Wibena-ontploffing doet zijn werk....)


Wibenaflat, 1 mei
. Wat was en is het in feite een lieve jongen en een onschuldig slachtoffer. Zit je op 1 mei gezellig een pizza te eten in je flat aan de Wibenaheerd, ontploft de oven waar de pizza uitkomt opeens zomaar. 
Is toch oneerlijk? Wat kan de bewoner er nou aan doen dat er meer dan 400 gram van het explosieve TATP, een gewoon middel dat gebruikt wordt voor terroristische aanslagen, en 900 gram amonniumnitraat dat wordt gebruikt bij het maken van explosieven, onder zijn bed is aangetroffen?


Ach die oververthitte oven. Goed dat het Nederlands Forensich Instituut (NFI) onderzoek gaat doen naar deze misstand. Die arme William M. toch ook? Hoezo een dader en crimineel? Gewoon een lieve man die een pizza zat te eten en die onschuldige explosieven in huis had.

Als je niet spoort en een misstap begaat, moet je advocaat Floris Koopman in gaan huren. Die doet topwerk, je bent geen dader maar slachtoffer.


Afgelopen dag in het nieuws. Het schokte Groningen-Beijum op 1 mei. Zie de bovenstaande geparafrasseerde tekst.

Blij om in een rechtstaat te wonen. Maar een advocaat als Koopman weet gewetensloze moordenaars in de dop in een zielige en onschuldige slachtofferrol te manouvreren.

Knap werk.

Of? Lachwekkend, deze blogger weet ook niet wat er onder zijn bed ligt.

Kan zomaar een bomgordel zijn. Of een kaslasnikov.

Maar zijn naam is Haas. Gelukkig kan hij altijd nog advocaat Floris inhuren voor het geval dat...

1 opmerking:

Anoniem zei

Kaslas is niemand. Gordelroos kan ook nog altijd. Nou Johan, Beijum is een grote wijk. Daar is dus van alles te beleven. Als dan na een week in een volgende woning de druk te hoog wordt gaat met toch wel een beetje de kriebels krijgen.