donderdag 2 juli 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (185)


Zal er wat lekkers liggen?

Dacht deze blogger gistermiddag toen hij via de Beijumerweg onze sympathieke buur-wijk infietste.


Hij waande zich even op een boot naar een waddeneiland, daar waar vaak zeemeeuwen meevliegen om wat lekkers te kunnen snaaien.

Direct na de grensovergang ontwaarde hij witgekleurde kwetterende vogels aan de linkerkant van genoemde weg in een sloot.

Zie foto's boven en links en rechts.

Er zat ook een zwarte vogel mee te koekeloeren naar hoogstwaarschijnlijk wat lekkers. Zie foto's. Een flauw grapje over zwart en wit en over racisme is zo gemaakt, waarom maar een zwartje en zoveel witten, maar daar moet je in dit tijdsbestek mee uitkijken, ook al heet je Johan....

Iets verderop, eerste straat links stond een huur-scooter, zie foto beneden.

Die zie je steeds meer, ook in het straatbeeld van Beijum.

Naar het schijnt werken die dingen via een app, zie de reactie onder het bericht (link).
Handig, doet in de verte denken aan het witte fietsen-plan uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Met dien verstande dat de huidige scooters niet gratis zijn, en apps bestonden toen nog niet.

Lezeres Ellen: Om de scooters te huren heb je een app nodig. Via de gegevens in de app kunnen ze zien waar de scooters zijn en wellicht ook hoeveel er mee gereden is en wanneer dus de accu vervangen moet worden. Ook betalen gaat via de appgegevens. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Die dingen mogen ze wat mij betreft wel ergens centraal gaan stallen. Ziet er niet uit overal die dingen lukraak op de stoep.