donderdag 14 juli 2016

DRINKWATERPUNT KARDINGE GEOPEND (Loopgroep Groningen)


Gisteravond tegen kwart acht uur hebben enkele tientallen hardlopers van Loopgroep Groningen zich als eerste tegoed gedaan aan het water dat uit het drinkwaterpunt vlakbij de sportvelden op Kardinge komt.

Het water is niet alleen voor hardloper, 'gewone' recreanten als wandelaars en fietsers kunnen hun dorst ook lessen en flesjes vullen (met de hand opvangen en drinken kan natuurlijk ook.

Op de video zegt een afgevaardigde van de gemeente Groningen dat het watertappunt stevig is en redelijk hufterproof.
Koerspad, bij de ingang van de sportvelden...

Nog even uit de aankondiging:
Waarschijnlijk is er geen andere plek in Groningen waar zoveel zweetdruppels worden verloren als in recreatiegebied Kardinge. Het wemelt er altijd van de hardlopers, fietsers, voetballers, waaghalzen aan de klimmuur en zonnebaders aan het Zilvermeer. En van al die inspanningen krijg je dorst. Daarom wordt er 13 juli een splinternieuw watertappunt geopend waar alle recreanten hun dorst kunnen lessen met eersteklas kraanwater.

Groningen Fit
Waarom dit drinkwaterpunt? De gemeente Groningen wil Stadjers helpen bij het aannemen van een gezonde leefstijl. Kraanwater is een van de speerpunten van het gezondheidsprogramma ‘Groningen Fit’. Groningen Fit is opgezet om het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren een halt toe te roepen. In april van dit jaar is de campagne ‘Drink Water’ van start gegaan. Sindsdien zijn er al vier publieke watertappunten op strategische plaatsen in de stad Groningen geplaatst. In de gehele provincie staan er inmiddels 12. Ze bieden iedereen met dorst een gezond, lekker, duurzaam en voordelig alternatief voor cola, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken. De watertappunten worden in samenwerking met Waterbedrijf Groningen gerealiseerd.

Zie video. En ook onderstaande afbeelding. Als paarden dorst hebben mogen ze ook best even aan de kraan lurken. De mannen en vrouwen in het oranje zijn lid van Loopgroep Groningen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bob-beijum ook de benen heeft genomen, en wel naar Wij-beijumpand aan de Isebrandsheerd, waar ze een goedkopere flexplek krijgen. Plein Oost stroomt dus nog verder leeg. Ik ga nog gauw boeken halen in de bibliotheek daar, nu het nog kan.