vrijdag 22 juli 2016

EEN INKIJKJE IN HET ELEKTRICITEITSHUISJE (Froukemaheerd)


Het gekleurde energiehuisje midden in de Froukemaheerd werkt de blogger al tijdenlang op de fantasiehormonen (hormonen die alleen in fantasie bestaan).
Wat zal daar toch binnen in zijn?

In mei 2008 vonden omwonenden van het huisje het tijd worden om de buitenmuren over te schilderen, het geheel ging anders meer op een getto lijken. Lezen we hier

Het leek daarna wel een LSD-huisje. Enige tijd geleden stond de deur van het huisje open en de blogger glipte naar binnen.


Mensen kinderen, wat een apparatuur en buizen binnen. Het hele technische spul moet er voor zorgen dat van de omliggende energiezuinige huizen energie wordt opgevangen door de op de daken liggen zonnecollectoren.

Tot een jaar of zeven geleden stond de apparatuur onder een groot stenen bakbeest waar kinderen op konden spelen. Zie nog eens dit bericht. 

Na het bezoekje aan het huisje liet de blogger de afbeeldingen eerst liggen. Maar een paar dagen later zag hij een soort van tentje bij de ingang staan. Wat is dit nou? Gevaarlijke stoffen? Asbest?

Het zal wel z'n redenen hebben, in elk geval transparant dat het mede werd gedeeld, zie afbeelding beneden.

2 opmerkingen:

Caro zei

Dank je wel Johan!
Ik had ook "last" van die fantasiehormonen, dankzij jou kan ik het nu ook bekijken, geweldig mooi om van binnen te zien!
Vriendelijke groetjes van Caro.

Anoniem zei

Op die eerste foto lijkt het alsof die buizen iets door een filter laten gaan. Zou het water zijn wat voor het naar de huizen gaat door een waterfilter heen gaat?
Kan me voorstellen dat als je dat vervangt er zon tentje omheen moet om alle opgevangen stoffen daarin te houden.