zondag 10 juli 2016

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (27)


 Een tentdoek, een grote gele knuffel, een koelkast, twee hoofdkussens, een houten kratje.

Zomaar een greep uit een nieuwe voorraad sociale vuilnis bij de containers in Beijum.

De foto's zijn niet over een langere periode opgespaard, nee, ze zijn gisteravond binnen een bestek van een half uur gemaakt.

Foto boven, rechtsboven en linksonder zijn in de Wibenaheerd gemaakt.

Niet lullig bedoeld, maar deze woonheerd kampt al jaren een beetje met een imagoprobleem, het zou aan te raden zijn als bewoners uit genoemde heerd (waarvan vast 98 % deugen en ok zijn) juist geen vuilnis op straat kieperen, dit tegen het 'zie je wel, de Wibenaheerd weer'- effect.

Kleine foto's zijn groter te klikken. Foto rechts beneden, handig, een groot stuk plastiek. Kun je mooi gebruiken als tentzeil. Of als ondergrond in de kamer voor het geval je iets wil verven.

Foto helemaal beneden, dit is wat nieuws. Een nieuwe trend? Gooi je autobanden die je niet meer nodig hebt op straat. In de linker band zit zo te zien nog een velg. Bij nader inzien in de rechter ook, het lijkt op een zwarte velg.

Grof vuil naar de stort brengen kost om en nabij de 47 euro. Als je krap zit kun je die kosten besparen en de attributen die je kwijt wil op straat zetten. Kun je voor dat geld mooi wat te eten kopen, of iets anders. Tel uit je winst.

Laatstgenoemde regels zijn geen aanmoediging om dingen op straat te gooien, de blogger veronderstelt dat degenne die de dingen op straat leggen zoals we op de afbeeldingen kunnen waarnemen, zo'n soort gedachtegang/mentaliteit hebben.

Update 11/7; 12:52 uur, zie aanvullende foto's van lezers en reacties op Facebook, klik het F-logo links open.


1 opmerking:

familie de jonge zei

Grofvuil wegbrengen is gratis (4x per jaar een enkelassige aanhanger vol)
https://gemeente.groningen.nl/grofvuil-wegbrengen-of-laten-ophalen
Heb je zelf geen auto en of aanhanger kun je op de facebook pagina van sociale long of beijumnieuws of een of andere, andere sociale pagina misschien een oproep plaatsen of mensen het voor je mee willen nemen (misschien klein beetje benzine geld tegenover stellen).
Zelf heb ik ook geen aanhanger maar ik huur gewoon een of twee keer per jaar één bij de lokale benzine pomp. Dan rij ik meestal ook nog effe langs mijn moeder in Vinkhuizen neem daar ook het spul mee kan ik gelijk naar het afvalstation daar.
Autobanden zonder velg zijn gratis in dit geval waren de kosten 20 euro.
https://gemeente.groningen.nl/tarieven-afvalbrengstations

Wat houden we een mooie wijk als iedereen zijn afval zelf wegbrengt of laat wegbrengen. Als dan de milieudienst tijd en geld overhoudt kunnen ze wat extra tijd besteden aan het ongewenste groen in de wijk en het vegen met de veegwagen langs de straten!