zaterdag 16 juli 2016

PAARDRIJDEN IS HEEL GEWOON IN DORP BEIJUM


"Als een ambulance met gillende sirene passeert slaat mijn paard niet op hol en hij schiet ook niet in de stress, hij verstijft hoogstens een beetje."

Paardrijden om en door Beijum. Geen mens kijkt er nog van op. Zie ook de twee paarden die woensdagavond water wilden lurken uit het drinkpunt te Kardinge.

Onlangs fotografeerde ondergetekende de dame die op het paard reed die we op de foto zien. Beijumerweg, hoek Emingaheerd, we zien rechts de speelplaats van de peuters die op de Heerdstee zitten.
Beijumers weten, richting fotograaf lopend gaat het na vijf meter over de wijkring, de Emingaheerd. Wat een rust, wat een beheersing. Van paard en berijdster.
Ja, er vliegt wel eens iets over de wijkring. Van politieauto met sirene, ambulance of pijlsnelle bezorgkoerier.
Maar, en zie de openingsquote van dit bericht, de dame hoog boven heeft alle vertrouwen in haar paard. Een beetje verstijven.misschien. Kan gebeuren,  maar verder, alles onder controle. Luisteren naar het baasje. Stoppen als het moet. Of doorrijden.

In het Groningse dorp Beijum is het heel gewoon om te paard rond te rijden.

7 opmerkingen:

Ard zei

En de stront wordt netjes opgeruimd;

door fietsers , wandelaars , vliegen , vogels enz.

Paardrijd(st)ers kijken om en niet achter !

Anoniem zei

Ja blijft toch raar dat je met de hond niet buiten mag komen zonder zakje en dat je een fikse boete betaald als je die niet bij je hebt of de poep niet opruimt. Ook al is die stront 100x de grootte en ligt het vaak in een bocht op het fietspad. leuk dat je er zelf van geniet, maar zorg ook dat de rest van de mensen na jou niet letterlijk door de stront moeten.
(heb ik het nog niet eens over het ontbreken van paardenbelasting, terwijl je wel hondenbelasting hebt)

DDD zei

Heerlijk toch, en zo moet het ook blijven. Altijd een leuk gezicht.
Wie kan dat beetje poep nou schelen, behalve een paar zeuren. Gewoon oprapen en in je tuin gooien. Je planten lusten het wel!

Ard zei

DDD,
op deze manier kun je alle misstanden en rechtsongelijkheid wel onder paardenstront stoppen. Of dat de oplossing is ?

An zei

Ja het is wel veel poep altijd zo midden op het fietspad. Maar je kunt toch niet verwachten dat zo'n meisje dan van het paard springt, het met een schep in de berm gooit en dan weer op het paard klautert. Ik zou ook niet weten wat een goede oplossing zou zijn.

Gea zei

Lekker anoniem zeuren dat is top! Zelfs de politie ruimte het niet op van hun paarden. Deze jongedame doet dat altijd wel met zijkant van de laars! Leuke foto en lekker genieten Jessica van ritje met Nomar xxx

Anoniem zei

Gelukkig ruimen de politieagenten te paard wel altijd braaf de poep op in de stad... Op de weg ben je niet verplicht het op te ruimen. Zeur toch allemaal niet zo!!!