maandag 4 juli 2016

MAANDAGOCHTEND (280)


Wat aardig, een waarschuwingsbord in een steeg, waarschijnlijk om fietsers te waarschuwen dat er een knik in het pad aan zit te komen. 

Dacht de blogger een paar dagen geleden toen hij door de Bottemaheerd fietste. Hij fietste naderbij om het bord beter te kunnen bekijken. Het bleek een vergissing te zijn, de bewoner van het pand had het bord opgehangen om inbrekers te waarschuwen. Hier waak ik.
Zal een dergelijk bord een potentiële inbreker afschrikken? Het kan natuurlijk ook bluf zijn, iedereen kan zo'n bord in z'n tuin zetten of tegen het hek timmeren.

Een stukje verderop, in de Mudaheerd, ontwaarde ondergetekende een ander opvallend attribuut in het straatbeeld. In het dakbeeld zou je beter kunnen zeggen, Het lijkt wel alsof het een soort van moderne windhaan is. Zie afbeelding links. Ook lijkt het alsof water wordt opgevangen zodat je kunt zien hoeveel regen er is gevallen. Mocht het zo zijn dat dit het is, dan snapt ondergetekende niet wat de bewoner met het bewuste ding aan wil, je zult het dak op moeten  om e.e.a. te kunnen controleren. Mocht iemand het weten, Beijumnieuws@ziggo.nl

Zes weken werd via Beijumnieuws aangekondigd dat Buurtzorg een steunpunt in Beijum zou krijgen, zie nog eens dit bericht. Het goede nieuws is, ze hebben een locatie in de wijk gevonden. Zie afbeelding rechts, hangt in Winkelcentrum Beijum. Buurtzorg-medewerkster Hilda berichtte afgelopen weekend: "We zitten sinds 2 weken in de Rode Pimpernel tussen het kleine grut.. We hebben achterin het gebouw (naast de BSO) 2 kamers kunnen krijgen. Niet groot maar we zitten toch meer in de wijk dan op kantoor. We zijn bezig met een bord aan de voorkant."

De blogger zal binnenkort even poolshoogte nemen. De nieuwe week is weer begonnen, de eerste volle week van juli 2016. Blijf waakzaam, kijk af en toe uit welke hoek de wind waait en hou wat zorg voor de buurt.

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

Regenmeer, thermometer, windsnelheidsmeter etc etc buiten. Met een zendeenheid. Binnen de ontvanger. Kun je zien hoeveel het geregend heeft, hoe warm/koud het is en uit welke hoek de wind komt.

Dit (http://www.weerstationexpert.nl/alecto-ws-4050-weerstation) heeft er wel wat van.