maandag 18 juli 2016

(OP ZOEK NAAR) POKEMON GO BIJ DE KARDINGEPLAS"We hebben hem. Kijk maar. Pokemon, yeah."

De tijd van speldjes en postzegels verzamelen is al lang voorbij. Af en toe komt er nog een AH-voetbalplaatjes rage voorbij. Maar we hebben iets nieuws en iets hyper moderns: vind en zoek Pokemon.

Afgelopen zaterdagavond bij de Kardingeplas, het Zilvermeer zoals u wil. De Beijumblogger was op weg richting 'Danceon the beach.'
Vijftig meter voor het festival kwam hij jongeren uit Beijum tegen.

Niet naar het dance-gedoe jongens? "Nee, daar hebben we helemaal geen zin in, we zijn op zoek naar Pokemon."

Jongen met petje liet de display van zijn smartphone zien. "Kijk maar."

Jongens en een jonge dame. Op zoek naar Pokemon. Rechter afbeelding is na het bezoekje aan het dansfestival al fietsend gemaakt, en dus een beetje wazig.
Een nieuwe smartphonegame laat spelers tot op straat rondlopen om 'zakmonsters' te vangen. Pokémon Go is nog niet eens officieel uit in Nederland, maar de game is ook hier nu al een enorme hype. Wat houdt het in, hoe werkt het en wat maakt het in zo'n korte tijd zo razendpopulair? En: hoe steeds meer in het wild gamende spelers een gevaar blijken voor zichzelf én hun omgeving. 
Lees verder via Volkskrant.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig bedacht dit spel: zo komen de gamers ook weer buiten! Helaas wel gevaarlijk in het verkeer, maar daar moeten ze zelf dan beter om denken.