dinsdag 5 juli 2016

JUDO-MEIDEN UIT BEIJUM BESTORMEN NATIONALE TOP (DijkmanSport)

"De finale wisten ze helaas net niet te winnen, maar een mooie tweede plek op het Nederlands kampioenschap voor teams is geen onverdienstelijke plek voor deze top judoka's uit Beijum."

Als de Beijumblogger zich in fitnesscentrum DijkmanSport in het zweet heeft gewerkt en richting de kleedkamer loopt, ziet hij vaak in de grote ruimte van het sportcentrum kinderen judoën.

Dat doen ze niet onverdienstelijk. Afgelopen week een der ouders van judoënde kinderen: "Weet je dat drie meiden uit Beijum tweede zijn geworden tijdens het Nederlands kampioenschap tot 12 jaar?"

Nee, dat was niet bekend. Maar leuk om de sportieve dames even op de foto te zetten en de moeder wat vragen te stellen.

Eerst maar even de foto, noem de namen eens van links naar rechts?
Dat zijn Victoria Moguella, Anahi Moguella en Susan Berghuis.

Hoe lang zitten ze al op Judo?
Susan en Anahi al 5 jaar. Victoria zit al 2 jaar op judo en doet daarnaast Teakwondo.

Vertel, hoe is de bestorming van de Nederlandse top door deze meiden in z'n werk gegaan?
Bij teamkampioenschappen judo speelt een team waarin alle gewichtsklassen van de leeftijdscategorie vertegenwoordigd zijn tegen een ander team. iedere gewichtsklasse in het team speelt dan tegen de persoon met het zelfde gewicht van het andere team. Het team wat binnen deze wedstrijd de meeste potjes wint is dan winnaar.
Deze meiden vochten in de leeftijdscategorie -12 jaar. Op de regionale kampioenschappen, op 11 juni 2016,  is het team van Dijkmansport 1e geworden en toen mochten ze door naar de Nederlandse kampioenschappen. Ook het Dijkmansport team voor de -15 jaar wist op het regionale kampioenschap een eerste plek te veroveren. Binnen de regio Groningen, Drenthe en Friesland behoren deze meiden dus tot de top.

En hoe ging het bij de Nederlandse kampioenschappen?
Op 25 juni trokken twee Dijkmansport teams (-12 en -15) om 05:20 naar Nijmegen, waar de NK teams werd gehouden. Er werd hard en goed gevochten door de dames, de -12 meiden vochten boven verwachting goed en konden door naar de halve finale, net als de dames van het -15 team. De finale wisten ze jammer genoeg niet te winnen, maar een mooie tweede plek op de Nederlands Kampioenschappen teams is geen onverdienstelijke plek voor deze top judoka's uit Beijum.