dinsdag 5 juli 2016

UIT DE OUDE DOOS (293)


De foto maakt een enigszins geheimzinnige indruk. Dit heeft deels te maken met de vrouw die links half in beeld staat. Wie is of wie was dat? Kwam ze haar te bouwen huis inspecteren?

Er is voor zover ondergetekende kan bekijken niks wat er op wijst dat dit Groningen is. Wordt hier een wijk genaamd Beijum gebouwd? Een knap iemand die dat op basis van de foto kan zeggen. Als iemand zou zeggen dat dit (foto) bij wijze van spreken ergens in de woestijn zou zijn zou je het ook kunnen geloven.

Het zand brengt de blogger even van z'n stuk, Beijum ligt toch op de kleigrond? Maar hij is dan ook geen bouwvakker en hij heeft geen verstand van huizen bouwen.

Het lijkt wel alsof hier een hoekhuis werd gebouwd, of misschien zowaar een losstaand huis. Witte stenen, maar waarschijnlijk zien we de binnenmuren in wording. Linksachter liggen stenen opgestapeld,
Stenen die al ruim 35 jaar op hun plaatst liggen en beschutting bieden aan de bewoners die in het huis wonen. Een knap iemand die weet te vertellen waar dit in Beijum is.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gok het op de rensumaheerd of iig in die hoek ..zie in de verte 2 kerken en een molen van zuidwolde

Hunze zei

Tja en uiteraard staan de huizen, althans de funderingen dan op of in klei, maar wordt er gewerkt en gebouwd op zand Johan. Probeer maar eens een stoeptegel netjes recht te leggen op aarde en of klei, gaat je niet lukken, vandaar dus (be)stratingszand.