zaterdag 2 juli 2016

KOMEN ER NOG ASIELZOEKERS OP HET SIMMEREN-TERREIN? Komt er nou wel of geen AZC op het voormalige Simmeren-terrein aan de Ulgersmaweg?

Vroeg de Beijumblogger zich woensdagmiddag af toen hij met de bus van Beijum naar de Stad ging en het bewuste terrein, waar jarenlang sloopafval lag opgestapeld (schroot/metaal), vanaf het Oosterhamriktracé passeerde en op de foto zette. Zie afbeelding. Links op de achtergrond is de Korrewegbrug zichtbaar, de brug over het van Starkenborgh-kanaal.

In november 2015 wees het gemeentebestuur het Simmeren-terrein aan als een mogelijke locatie voor opvang van asielzoekers, lees nog eens hier.

Op 9 december kwamen veel mensen op een informatieavond in Kardinge af. De bijeenkomst verliep deels emotioneel, zie nog eens hier.

Het Simmeren-terrein is ernstig vervuild i.v.m. jarenlange sloopafval en zal moeten worden afgegraven. Daar is tot nu toe niks van terecht gekomen. In mei berichtte het Dagblad dat er vertraging is opgelopen.

Een derde van alle asielbedden in NL staat leeg, aldus de Volkskrant gisteren.

Ook gisteren op NOS.NL

Onlangs leegstand in opvangcentra voor asielzoekers komen er tot volgend jaar zomer netto 15.000 opvangplaatsen bij. De extra capaciteit komt grotendeels in Groningen, Friesland en Drenthe, waar nu al de meeste opvangcentra zijn. Wat gebeurt er bij jou in de buurt? Op deze kaart kun je zien waar er extra bedden voor nasielzoekers komen, en waar juist opvangplekken komen. 

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

Het lijkt me niet erg logisch om voor leegstand te bouwen. Daar denkt menigeen anders over, want werk is werk/handel is handel.

Welke kaart voor de extra bedden?