maandag 11 juli 2016

MAANDAGOCHTEND (281)


De Expeditie sluit eind van de week voorgoed de deuren. Op amper 300 meter staat de Wegwijzer half leeg. Midden in Beijum, in het Gezondheidscentrum staat sinds het vertrek van WIJ Beijum naar de Doefmat een grote ruimte leeg.

Vandaag gaat de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd open, in een pand dat bijna drie jaar leeg heeft gestaan. In 2018 wordt Innersdijk deels herbouwd. Welkom bij de onnavolgbare gebouwendans, als variatie op stoelendans, in Beijum.

Dure leegstand en dure nieuwbouw. Het zal een vak apart zijn om beleid te maken omtrent de juiste invulling van gebouwen in Beijum.

Zie bovenstaande foto. Tot een aantal maanden geleden zat hier de balie van de Wegwijzer. De Wegwijzers wijst de weg allang niet meer in Beijum, het is eerder de Wegkwijt.
Foto links, een groot gedeelte van het Gezondheidscentrum staat al evenzoveel maanden leeg, MJD en de buurtagenten en WIJ Beijum zijn medio februari immers in het Doefmat-gebouw getrokken. Het pand aan de Isebrandtsheerd werd voor heel veel geld gerenoveerd. Maar voor twee jaar, in 2018 immers gaat het hele spul over naar een spilsplinter nieuw Derdengebouw bij Plein oost als onderdeel van Innersdijk.

Wat wordt er een geld over de balk gegooid in Beijum. Leegstand kost immers ook geld. Als klap op de vuurpijl gaat het prachtige witte schoolgebouw dat eerst de Dijk heette, en sinds bijna drie jaar de Expeditie, eind van de week dicht.
Merkwaardig allemaal.

Van de lege gebouwen naar een sleutel. Het heeft er verder niks mee te maken, tenzij we het begrip sleutel bijvoeglijk en symbolisch  in gaan voegen. Sleutel tot goed beleid. Sleutel en leegstand. De sleutel tot betere financiële beslissingen.
Lezeres Annet stuurde de foto. Of iemand de sleutelmisschien  verloren is in de Kremersheerd?
Het is een vreemde overgang van leegstand naar een gevonden sleutel. Maar je kunt melig gezegd de weg kwijt zijn maar ook je sleutel.

De laatste schoolweek van het seizoen 2015-2016 is ingegaan. De vakantie lonkt.

Een prettige week allemaal.

Geen opmerkingen: