zaterdag 16 juli 2016

EEN VOLLE MAND MET BOODSCHAPPEN OP DE SCOOTMOBIEL


"Haal alles er maar weer uit en pak het opnieuw in."

Een mens doet normaal gesproken op zaterdag de meeste boodschappen. Er zijn mensen die dan voor de hele week inslaan. Niet voor niks dat het vaak lastig is om op zaterdag een parkeerplaats rond het winkelcentrum van Beijum te bemachtigen.

Ondergetekende doet de boodschappen bij voorkeur op de fiets. Tassen aan het stuur.
In de rij bij de Duitse super op Winkelplein West stond vorige week zaterdag een scootmobieler voor hem. Zijn boodschappen lagen op de band. Waarschijnlijk had ie die al rijdend door de winkel verzameld in een grote boodschappen-bak die voor op eigen z´n mandje had gestaan.
De blogger kan zich niet meer herinneren of de man contactloos gepind heeft, maar hij bedenkt dat dit wel een uitkomst voor gehandicapten kan zijn, voor boodschappen onder de 25 euro zwaai je je pas immers alleen maar even langs de zijkant van het pinapparaat en klaar is Kees.

Nadat alles was afgerekend hielp de behulpzame caissière al staand vanachter haar werkplek en vooroverbuigend de spullen in het stevig vastgehechte mandje van de scootmobiel te doen.

Toen alles propvol zat stond de caissière met twee flessen wijn waar geen plek meer voor was. Hoe moest dat nou? De blogger kon het niet laten zich er tegen aan te bemoeien, hij adviseerde alles er weer uit te halen en de flessen er op de kop in te zetten. Onze mijnheer in de scootmobiel leek dat een goed plan. Aldus geschiedde. Zie het resultaat op de foto.

Soms heb je het gevoel dat je een verkeerde rij in een supermarkt neemt omdat het erg langzaam lijkt te gaan. Maar in dit geval was daar geen sprake van. Gefascineerd bekeek de blogger het hele proces en had hij respect voor de zelfredzaamheid van de man in de scootmobiel.

En de twee flessen wijn. Ondergetekende heeft geen idee of die voor een hele week bedoeld waren of alleen maar voor het weekend.

Geen opmerkingen: