zondag 3 juli 2016

'T WAS WEER EEN 'UIT JE DAK'- BEACHPARTY (Café Biljart)
 "Dit is misschien wel de leukste tent van Groningen."

Opgetekend door twee bezoekers die totaal los gingen op de Beach-party.

Wat was het druk in het Café Biljart aan de Claremaheerd gistervond en begin van de nacht. Het was er echt stampvol.

Er lag een paar centimeter water op de vloer, daarop dreven duizenden vlokjes wit spul, het moest waarschijnlijk de associatie met een strand uitbeelden.
Schaars geklede dames en heren hieven het glas, er werd gedanst, gezoend en gezongen.

De hormonen vlogen door de ruimte, mannen en vrouwen bekeken elkaar, iedereen was plakkerig in verband met de tropische warmte, ongeveer dertig graden. Zwoele gezichten.

Achterin het café stond het zwembad waar strandgangers indoken en plezier maakten.

Huiverig liep de Beijumblogger die kant op om foto's te maken, de ontzettende lieve dochter van de dierenspeciaalzaak in Winkelcentrum Beijum, Sandra Hoogenberg, had hem immers een jaar geleden bijna een minuut onder water gehouden zodat hij bijna stikte, de angst zit er nog steeds diep in dat dit nog een keer gebeurd (ze zijn er lief voor de goudvisjes en andere dieren...., maar hou ze verder in de gaten!).


In een eerdere editie van een thema-party in het Café Biljart, waarvan de link niet zo 123 is te vinden, gaven enkele christelijke lezers af op hetgeen er in hét café van Beijum plaatsvond (de blogger denkt dat het een Halloween-party betrof).

De christelijke moraal, hoe het hoort en hoe het moet, mag er wat de blogger betreft zijn. Ga je gang met je God, je Allah en je Boeddha. Geloof erin, belijdt het, maar dring een ander je geloof niet op als zijnde dé absolute waarheid.

Totdat de blogger het Café Biljart van Beijum verliet, zo even na een uur 's nachts, zag hij alleen maar feestvierende mensen. Ze drongen zich soms op: mogen wij op de foto?

En waarom niet?

Op de bovenste afbeelding zien we een stel waar de liefde vanaf druipt. Vijf afbeeldingen links en rechts daaronder zijn groter te klikken. Feest. Plezier hebben. Uit je dak gaan.

Foto linksonder, een feestende dame liet haar boezem en decolleté zien waaruit gekleurde rietjes omhoog staken. Niks verkeerds aan, de meeste volwassenen hebben in de eerste prille weken van hun leven aan borsten gesabbeld en genoten.

Foto beneden, zet je ons even innig zoenend op de foto?
De dames vroegen, de Beijumblogger draaide. Ze gingen diep tongzoenend in elkaar op. Afbeelding rechtsonder....even nagenieten van de zoenpartij.

De blogger heeft niks kunnen waarnemen wat niet zou passen binnen het beeld van welk mogelijke God dan ook. Er werd gefeest. Liefhebben en zoenen was aan de orde. Lachen, flirten, uitdagen. Totaal geen geweld.

De Beach-party van Café Biljart kan alleen maar als een succes worden bestempeld. Het was een groot feest.


Maar andere meningen zijn altijd welkom. Beijumnieuws@ziggo.nl

 

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, toch wel een apart slag mensen op zo'n feest.

Anoniem zei

Zeker niet de gemiddelde Beijumer...... Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan???

Edwin zei

De bovenstaande reaguurders zijn de reguliere azijnzeikers van Beijum. Dat zijn meestal een heel apart slag volk wat tegen alles en iedereen loopt te zeiken en het plezier van een ander veroordelen. Zelf beleven ze bijna tot niks en maandagochtend weer braaf met de broodtrommel onder de arm naar de werkgever en in de pauze weer het zelfde saaie weekendverhaal oprakelen. Oordeel pas als jezelf een keer bent geweest en niet gelijk op de foto's welke je ziet. Nou,hup naar bed, want vrouwlief of manlief roept dat is al weer veels te laat is. Oogjes dicht en snaveltjes toe en handjes boven de dekens.

Anoniem zei

.....naar bed naar bed zei duimelot.,..eerst nog wat lebberen zei likkepot.

Anoniem zei

Sluit me hier bij aan!

Anoniem zei

Tja Edwin..wie is hier de 'azijnzeiker'??? Hahaha, ik moet er om lachen hoor. Je veroordeelt een ander en zegt meteen daarna: 'oordeel pas als jezelf een keer bent geweest en niet gelijk op de foto's welke je ziet.' Verbeter de wereld en begin bij jezelf? oordeel niet op de tekst van een ander hoe hij is, maar heb pas een oordeel als je weet wie je voor je hebt. Succes!

Tanja zei

Ik heb nog wat geraniums in de aanbieding!!! Als u daar nou lekker tegenaan gaat kijken en anders kunt u natuurlijk altijd nog uw gordijnen dicht doen, zodat het plezier van een ander u geen doorn in t oog is :) Lang leve de jarenoude traditie "De Beachparty" van het Cafe Biljart Beijum!!!