vrijdag 8 juli 2016

"IK BEN VAN HET NOORDELIJK LEGER DES HEILS"


"Nee, ik ben niet van het gewone Leger des Heils maar van het noordelijk Leger des Heils."

De blogger had even het idee dat er een parkeerwachter met uniform aan en pet op door de Froukemaheerd liep. Maar toen hij een rammelende collectebus ontwaarde wist hij: deze man collecteert voor het Leger des Heils.

Zie foto, een vriendelijk lachende man die best even op de foto wilde en wat vragen wilde beantwoorden. De blogger had geen kleingeld bij zich en hij stelde voor om middels een blogbericht toch een duit in het zakje te doen. Dat werd akkoord bevonden.

De vragen en antwoorden zijn een beetje ontschoten, maar wat ondergetekende zich kan herinneren is dat de mijnheer niet bij het Leger des Heils hoort maar bij de noordelijke variant daarvan. De blogger ontgaat de scheiding der Legers des Heilers, maar het zal wel een functie hebben.
Mijnheer vertelde dat het noordelijk Leger des Heils zich inzet voor mensen in de verdrukking, iets wat denk ik geen kwaad kan.

Kijk voor de aardigheid eens op het aanbod van het Noordelijk Leger des Heils, zie hier.
Wat een prachtige namen!
Woonbegeleiding voor ouderen heet grijs genoeg(en). Permanente woonbegeleiding heet in balans. Hulpaanbod voor kinderen en jongeren heet JongLeren. Woontraining voor jongeren met een justitionele achtergrond Vast en Verder en veldwerk heet Outreach en Soepbus.
Als je bijna uit de gevangenis komt kun je deelnemen aan het project Prison Gate Office.

Dat u het even weet, daar gaan de centen die in de collectebus terechtkomen naar toe....
http://www.legerdesheils.nl/noord

Update 9/7; 13.34 uur. Deze reactie kwam vanochtend binnen.

Graag wil ik hier vermelden dat mijnheer NIET van het Noordelijk leger des heils is maar van het NOORDELIJK HEILSLEGER. Dit is een wezenlijk verschil en een ANDERE organisatie. Hij heeft dit volgens zeggen ook duidelijk gezegd. Om problemen met het Leger des Heilsleger te voorkomen graag rectificatie.
Met vriendelijke groet Mary La Haye officier Noordelijk Heilsleger.

Geen opmerkingen: