woensdag 13 juli 2016

HET IS BIJNA SCHOOLVAKANTIE

 Er worden nog schoolmusicals gehouden, schoolkampen, dagjes weg en andere einde schooljaars-rituelen. Het einde is in zicht, morgen of overmorgen sluiten de deuren van basisscholen in Beijum voor een lange en hopelijk warme schoolvakantie.

Foto's zijn gisteren gemaakt. Boven, er werden bankjes en stoelen vanaf Beijumkorf-Fultsemaheerd naar Kleihorn Jaltadaheerd vervoerd. "Het heeft met capaciteit te maken", aldus een aanwezige dame. Zal het iets met de nieuwe aanwas van Expeditie-leerlingen te maken hebben? Zou zomaar kunnen. Voor vragende lezers, DE Expeditie gaat morgen of overmorgen Definitief sluiten, leerlingen gaan hoofdzakelijk verder op de Beijumkorf.

Foto links, het schooljaar op de Heerdstee loopt ook ten einde. Er werd van de zonnige gelegenheid gebruik gemaakt om de (schone) was buiten te hangen. Om te drogen, wel te verstaan.

Foto linksonder en rechtsonder, de Calvijnschool zal in het nieuwe schooljaar, 2016/2017, een nieuw schoolplein rijker zijn. Directeur Eline Heeringa: "We krijgen tijdens de vakantie nieuwe speeltoestellen en de buitenkant van de school wordt nieuw geverfd."

Mooie vooruitzichten voor de jonge Calvijntjes, het nieuwe schooljaar beginnen met nieuwe speeltoestellen.
De stemming op de Expeditie zal treuriger zijn. De fietsjes die we op onderstaande afbeelding zien zullen definitief uit het straatbeeld van Beijum verdwijnen.

Geen opmerkingen: