maandag 4 juli 2016

DE NATUUR SCHENKT BEIJUM ZOMERCADEAUSDe natuur geeft en de natuur neemt. Nemen heeft dan vaak een negatieve lading, het doet denken aan natuurgeweld, overstromingen en aardbevingen. Geven klinkt vriendelijker, het roept associaties op met cadeautjes ontvangen.

En cadeautjes ontvangt Beijum van Moeder Natuur. Het blogbericht van een week geleden waarin ondergetekende vermeldde dat Beijum uitbundig groen is, zie nog eens hier, inspireerde om er een vervolg aan te geven.

Zie afbeelding boven. Tegen een huis in de Holmsterheerd staan een paar schitterende planten.

Wonderbaarlijk, ze zijn vast niet door de bewoner van het huis in de klei gestopt, het is pure eigenwijze natuur die zich hier doet gelden. Apart hoe weinig ruimte een plant of bloem nodig heeft om te bloeien, het groeit gewoon door de kleine ruimte tussen de straatklinkers heen.

En dat doet het ook bij een parkeerplaats in de Froukemaheerd. Zie afbeelding links, dit keer groeit de bloem tussen de stoeptegels door naar boven.

Op de linker afbeelding zien we de onderdoorgang bij de rotonde aan de Wibenaheerd. Dit had wel iets uitbundiger gemogen, Moedertje natuur, al is het groene stukje in het midden bij het bord aantoonbaar.

Foto rechtsboven, Plein Oost, groen tussen de elektriciteitskastjes en de prullenbak.

Foto rechts beneden, groen tussen de grijze kastjes in de Bentismaheerd.

Helemaal beneden, wat een kale muur van aaneengeregen schuurtjes. Wibenaheerd. Wat fijn dat er een paar plantjes in deze straat-huiskamer groeien. Met een beetje mazzel groeien ze nog meters de lucht in.

Iemand moet het zeggen, bedankt Moeder Natuur voor al het mooie dat u Beijum schenkt!

Wellicht komen er nog meer foto's uit natuurwijk Beijum op Beijumnieuws.


2 opmerkingen:

Ria zei

Mooi he.. we blijven onderdeel van de natuur, hoeveel we dat ook proberen te negeren :-)

An zei

op de eerste foto zijn stokrozen. Ze komen elk jaar terug en zijn prachtig, maar gaan flink woekeren. Dus dit jaar 5 stokrozen, volgend jaar 15! En ze worden heel hoog!