donderdag 14 juli 2016

VOOR HET LAATST NAAR DE EXPEDITIE GEWEEST


Alle vertrekkende leerlingen van de Expeditie kregen tegen twee uur kwart over twee vanmiddag een high five of gewone hand van scheidend directeur Bram van der Linde. Het zit erop voor de school aan de Wibenaheerd, de deuren gaan voorgoed dicht.

De blogger zag een paar tranen en bedrukte gezichten, maar hij zag ook gelatenheid en berusting. Een ouder: "Dit wisten we al heel lang, dit is de dag waarvan je met kerst al wist dat die komen zou."

Foto boven straalt niet veel verdriet uit, er wordt gelachen. Maar het meisje die voor een grote vakantie met haar vader achter op de fiets huiswaarts keerde gaf aan toch wel aan een beetje verdrietig te zijn.

Een andere ouder: "Mijn kind ging al naar de bijbehorende peuterspeelzaal Pinokkio, ik moet wel even slikken." Terzijde, maar niet onbelangrijk, de juf van de achter de Expeditie gevestigde genoemde peuteropvang, Netty: "Wil je even op Beijumnieuws zetten dat Pinokkio na de schoolvakantie gewoon open blijft?" Waarvan acte.

De sfeer richting handen gevende directeur (wit shirt) en leerkrachten kwam positief over. Wat kunnen die er ook aan doen dat O2G2 in november de sluiting aankondigde. Iedereen werd het beste toegewenst, kinderen als ook ouders.
Die hebben eerst vakantie en waaien uit. Net als de directeur en zijn schoolteam. Eind augustus maakt iedereen op andere locaties een nieuwe start.

En het kapitale gebouw? Dat komt leeg te staan....

2 opmerkingen:

ouder zei

Hopelijk kan iedereen zijn/haar draai vinden op een andere school.
Veel werk en leerplezier voor de toekomst.
Het ga jullie goed.

Anoniem zei

Een heel emotionele dag vandaag. Absoluut niet leuk.