zaterdag 9 juli 2016

"IK BEN EEN TROTSE NEGER, EN SYLVANA SIMONS IS TROEP" (filmpje)


"Discriminatie is een probleem van de ontvanger, die waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex heeft. Je moet je gewoon vrij kunnen uitspreken. Ik me gediscrimineerd voelen? Geen denken aan, ik ben een trotse neger."

Zomaar een donderdagmiddag in Beijum, de Groningse wijk waar tegen de 135 nationaliteiten wonen. Hier geen zeurderige Zwarte Pieten-discussie. Maar de beide heren, zwart en wit, op de foto en deze wijkblogger sneden het onderwerp (juli!) wel even aan.
De hardste en eerlijkste woorden kwamen van de zwarte man die we rechts op de foto zien. Mocht DENK-boegbeeld Sylvana Simons ooit denken dat ze opkomt voor alle zwarte mensen in Nederland, dan weet ze na het bekijken en beluisteren van onderstaande video dat daar nooit niet geen sprake van zal zijn. Ontluisterende opmerkingen over Simons passeerden de revue. Vanuit een zwarte mond.

"Sylvana Simons is troep, ze is alleen maar met zichzelf bezig.. Ik ben een trotse neger. Discriminatie is het probleem van iemand die zich gekwetst voelt. Schuif je eigen probleem niet af op een ander!"
Allemaal woorden die uit de mond kwamen van de zelfverklaarde trotse neger die we rechts in beeld zien.
Hij zat met z'n witte buurman ("We houden elkaar in evenwicht, waar haalt hij toch zo'n leuke vrouw vandaan en wat doet hij er allemaal mee?") gezellig een pilsje te drinken op het onlangs gerenoveerde terrasje van hun gezamenlijke woonflat voor senioren, het Munsterhoes genaamd.

Twee recht voor de raap heren, er werd geen blad voor de mond genomen, de vriendschappelijkheid en humor domineerden.

We wonen in het noorden en we laten ons de kop niet gek maken. Doe eens even normaal jullie verhitte figuren omtrent Zwarte Piet en discriminatie in de Randstad! Neem een voorbeeld aan deze witte en zwarte man in een voortuin te nuchter Groningen-Beijum. Bekijk en beluister de video.

Update 17.19 uur. De reacties lopen hoofdzakelijk via Facebook, zie logo links. En, de andere kant van het verhaal mag ook gehoord worden, mocht iemand moeite hebben met Zwarte Piet en zijn of haar verhaal willen doen over al of niet discriminatie, mail naar Beijumnieuws@hotmail.com

(Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=9nHKWRPhcs0 )
Update...de video beneden schijnt geblokkeerd te zijn....dus hier....hier
 

14 opmerkingen:

Unknown zei

Toppers

Unknown zei

Geweldig

Anoniem zei

Dit is gewoon iemand met zelfvertrouwen ...zoals het hoort .... dan kun je tenminste ook tegen grapjes en ben je niet gauw op je teentjes getrapt, met vervolgens geblaat over discriminatie ..... toppertje ....

Anoniem zei

Heb veel gereisd in mijn leven, gewoond en gewerkt bij/ met andere culturen. Heb me overal aangepast, maar bleef wel mijn eigen normen en waarden vasthouden. Nooit gediscrimineerd of gediscrimineerd gevoeld. Wel zijn er mensen overal op de wereld ongeacht kleur of religie die niet blij zijn met zich zelf en anderen daarmee lastig vallen.

Anoniem zei

Een zwarte man die zichzelf "trotse neger" noemt ontkend het feit dat witte mensen hem nooit compleet zullen accepteren vanwege zijn kleur. Hij spreekt immer racisten naar de mond door zichzelf neger te noemen (een scheldwoord voor zwarte slaven). Deze man spreekt ook namens een kleinere groep dan Sylvana, dus voor iedereen die hier racistische meuk en ontkenning spuid, weet wel dat deze man GEEN vertegenwoordiging is van de zwarte gemeenschap, eerder van de huisslaaf.

Anoniem zei

Deze clown is mentaal geïndoctrineerd
Witte meester heb ik goed gesproken en dan krijgt hij als beloning een aai over zijn bol.

Geweldig voor hem

Guus Linneweever zei

Ben jij die vertegenwoordiger wel dan Anoniem

Anoniem zei

namens een kleinere groep dan sylvana........ waar haal je die wijsheid vandaan dan? figuren zoals jij blazen het verhaaltje weer op. die sylvana is een aandachtsgeile muts die toevallig een kleurtje heeft. verder heeft ze helemaal niets met "denk". en mocht ik er naast zitten???? wil je dan even aangeven hoeveel van de "negers" ze dan wel vertegenwoordigd.... met onderbouwing graag.

Unknown zei

Ik snap wel waarom de getinte racisten anoniem reageren.
Jullie zijn juist degene die racisme aanhangen en verspreiden en dat doen jullie dan zielig in het anoniem omdat je ware aard wel eens onthuld zou kunnen worden in deze maatschappij.
Deze man is liever een gelukkig man als huisslaaf zoals jullie hem noemen met jullie racistische bek, dan zo een vieze racistische hater zoals jullie.
Als ik mezelf een trotse kaaskop noem met wie lul ik dan mee volgens jullie?
Nu stamt neger weer van slavernij af�� telkens komt jullie soort met een ander argument.
Neger stamt ook wel van negeren af zogenaamd �� hoe bedenken jullie trieste zielen dit in hemelsnaam??
In gevallen zoals dit kunnen zulke zieke geesten als jullie beter inderdaad genegeerd worden.

Anoniem zei

De Anoniem van 17.38 voldoet 100% aan de zielige slachtoffer-jank-neger. Waarom zou deze zwarte man op de video niet geaccepteerd worden? Juist wél! Open en eerlijk, frank en vrij. Wat een kerel, waren er maar meer zoals hij!

Unknown zei

Geweldig gewoon niet meer dan dat

Kees Huizenga zei

Op de lagere school heb ik geleerd om het woord “neger” niet te gebruiken. Het is een scheldwoord uit ons koloniale verleden.

Zie:

http://www.slavernijenjij.nl/de-erfenis-nu/het-n-woord/

http://www.volkskrant.nl/opinie/het-woord-neger-reduceert-iemand-tot-zijn-huidskleur~a3770984/

http://www.voorbeeld-allochtoon.nl/2016/01/29/waarom-je-het-woord-neger-niet-mag-gebruiken/#


Als deze beladen term gebruikt wordt als zgn. geëmancipeerde (!) "geuzennaam", dan ontstaat er - geheel voorspelbaar - verdeeldheid bij personen met een donkere huidskleur.

Het gebruik van het woord neger toont geen respect voor onze Medelanders. Ook vanuit cultureel oogpunt.

We moeten vanuit een verdeeld verleden toewerken naar een gedeelde - c.q. geheelde toekomst!

Anoniem zei

Het woord blanke reduceert iemand ook tot zijn huidskleur, niemand die daar om piept. Sterveling? Tot een dode gereduceerd...gezocht dit.

Unknown zei

Ik vind dat je onzin praat ben ook gekleurd maar ik ben het totaal eens met deze man