zaterdag 23 juli 2016

"ZEG NOU NIET DAT HET GOED MET JE AUTO GAAT""Zeg dat nou niet!"

De Beijumblogger is al ruim een kwartaal niet meer met z'n Beijum-bolide bij autobedrijf Visser geweest. Wat? Het is bijna een half jaar geleden, zie nog eens dit winterbericht.

Maar de vakantie is aanstaande en als je op reis gaat is een betrouwbare auto belangrijker dan dat je in de driehoek Groningen, Assen Veenkoloniën rondrijdt. Dichtbij huis heb je een Wegenwacht bij de hand of collega's/vrienden die je naar huis (of naar Visser) kunnen slepen in geval van pech.

Een paar dagen geleden reed ondergetekende het terrein van het autobedrijf aan de Oosterhamrikkade weer eens op voor een kleinigheidje. De ruitenwissers deden het niet meer naar behoren, vervelend voor als je in een hoosbui terecht komt.
De autodokter pakte twee nieuwe exemplaren en terwijl hij die bevestigde, stak de blogger de loftrompet over de staat van de auto. Opeens keek Koos Visser de blogger diep in de ogen en zei: "Zeg dat nou niet, zeg nou niet dat alles zo goed gaat, je weet toch dat dan elk moment het onheil toe kan slaan?"

Ondergetekende viel helemaal stil. Zou Koos helderziend zijn? Heeft hij zicht op gener zijde? Is hij paranormaal begaafd?

Jubelen over dat de Golf het zo goed doet. Niet doen, aldus de auto-deskundige. De woorden bleven hangen en brachten ondergetekende in verwarring. Mag je je zegeningen tellen en hardop uitspreken, ook al gaat het maar over de staat van je auto? Of kun je je zegeningen beter in stilte belijden?

Een echte levensleraar kan de leerling in verwarring brengen. Een bewustzijnsproces gaat niet per definitie via een therapeutisch centrum of via een paranormaal consult. Je geestelijk groeiproces kan ook via een nuchtere Groningse autobedrijf lopen.

Gelukkig was er nog een kleine klacht wat betreft de auto. Na het starten en tijdens het wegrijden piept de Golf er secondelang over. En tijdens 120 rijden op de snelweg heeft het stuur de neiging om alle kanten op te floepen. Visser: "Kom binnenkort maar even weer langs, er moet een riem vervangen worden."

Gelukkig begon hij niet over de dierenriem, over sterrenbeelden of over de stand van de zon, cq astrologie.
Het zijn de tijden, een garagehouder kan er naast goed auto's repareren (aanrader!) meerdere gaven op na houden. Gaat hij binnenkort handen lezen?

De blogger rijdt na bevestiging van de ruitenwissers ouderwets Gronings pessimistisch in zijn bolide rond. Wat een wijze les!
Het is niet best met de auto. Het kon minder. Het wordt niks. Bedankt Koos, zo kan het alleen maar meevallen.

Geen opmerkingen: