donderdag 7 juli 2016

KRINGLOOPWINKEL BEIJUM GAAT MAANDAG OPEN


Nog een paar dagen en dan is Beijum een kringloopwinkel rijker. Medewerkers en vrijwilligers leggen de laatste hand aan de inrichting en blijven bezig met het eventueel oppimpen van ingebrachte goederen.

Foto is eergisteren gemaakt. De blogger was even in de veronderstelling dat het rechtop staande ding bij de voordeur een bak was om sigarettenpeuken in op te vangen, Maar dat was niet het geval, het zijn plantenbakken.
Wat staat er op het papier tegen de ruit aan? De kringloopwinkel van wijkwerken Beijum is volgende week 11 juli vanaf 10 uur geopend! Hoe ziet het er binnen uit? Zie nog eens deze foto's en filmpje.
Hopelijk geeft de kringloopwinkel een impuls aan de levendigheid rond Plein Oost. Het pand waar ooit de videotheek van Beijum inzat stond bijna drie jaar leeg. Vandaag krijgen vrijwilligers kassatraining, aldus een bericht dat gisteravond op Twitter werd gepost.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu nog de inbreng vanuit wijkbewoners op stoom brengen, zodat er echt een kringloop, halen & brengen van spullen, op gang komt. Eigenaar Nico van de videotheeek was innovatief, vernieuwde als een echte koopman voortdurend zijn koopwaar met postkantoor/bank, vuurwerkverkoop, snoepwinkel, boeken, papierwaren en tijdschriften, kadootjes en speelgoed, gokken, roken en strippenkaarten enzo. Jammergenoeg was het na zijn overlijden door externe redenen -hangende en hosselende Antillianen voor de deur- spoedig voorbij. De kringloop is een overdagwinkel, en daarmee lijkt het laatste geen probleem. Wel baren attractiviteit en kwaliteit van de koopwaar van de kringloop zorgen, als je de foto's zo bekijkt. Dus kom op Beijumers, inbrengen.

anna zei

ik denk dat de kringloop niet lang zal bestaan.
de winkel is niet overzichtelijk alle kleding door elkaar ja vind dan binnen een korte tijd maar eens een maat.
veel dingen zijn stuk of niet compleet.
personeel is vreemd
nee zal geen succes worden ook de openingsdagen zijn niet aanlookelijk.