dinsdag 5 juli 2016

DRINKWATERPUNT VOOR RECREANTEN KARDINGE


(Ingezonden door Groningen Fit)

Waarschijnlijk is er geen andere plek in Groningen waar zoveel zweetdruppels worden verloren als in recreatiegebied Kardinge. Het wemelt er altijd van de hardlopers, fietsers, voetballers, waaghalzen aan de klimmuur en zonnebaders aan het Zilvermeer. En van al die inspanningen krijg je dorst. Daarom wordt er 13 juli een splinternieuw watertappunt geopend waar alle recreanten hun dorst kunnen lessen met eersteklas kraanwater.

Nieuwsgierig? Kom dan woensdagavond 13 juli 19.30  uur samen met Loopgroep Groningen naar de opening, bij het eindpunt van de 4 mijl oefenroute. Alle belangstellenden krijgen een handige bidon, die vervolgens meteen kan worden gevuld.

Groningen Fit
Waarom dit drinkwaterpunt? De gemeente Groningen wil Stadjers helpen bij het aannemen van een gezonde leefstijl. Kraanwater is een van de speerpunten van het gezondheidsprogramma ‘Groningen Fit’. Groningen Fit is opgezet om het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren een halt toe te roepen. In april van dit jaar is de campagne ‘Drink Water’ van start gegaan. Sindsdien zijn er al vier publieke watertappunten op strategische plaatsen in de stad Groningen geplaatst. In de gehele provincie staan er inmiddels 12. Ze bieden iedereen met dorst een gezond, lekker, duurzaam en voordelig alternatief voor cola, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken. De watertappunten worden in samenwerking met Waterbedrijf Groningen gerealiseerd.

Geen opmerkingen: