zaterdag 9 juli 2016

WAAR MOET JE SCHUILEN IN BEIJUM OF KARDINGE?


Waar kun je schuilen in Beijum als het begint te hozen?

Op Dienstencentrum Oost, ooit winkelcentrum Oost genaamd, is het geen probleem. Je kunt er schuilen onder de balustrades. Zie middelste foto bij dit bericht.

Winkelcentrum Beijum op west voorziet ook in een schuilmogelijkheid, wat wil je, het winkelcentrum is overdekt.
Maar als je ergens in het midden van de wijk zwerft, wat moet je dan? Onder een half lekkende boom gaan staan? Een portiekje? De Boerderijum, het Trefpunt of de Wiershoeck invluchten? Dat moet allemaal maar net open zijn. In het Groene Hart raakt je doorweekt als het gaat spoelen, nergens een afdakje te bespeuren.
Halverwege west en oost werd ondergetekende vanmiddag tegen half vijf overvallen door een beste bui. Tegenover het Gezondheidscentrum. Gelukkig, een afdakje boven de winkel tegenover het Gezondheidscentrum. Zou Diana er haar extention-zaak nog hebben?
Geen idee, de deur was dicht, maar er stonden wel mooi twee stoelen en een tafeltje.

Zie foto boven.
Het begon wat minder te regenen, kom op, even het Kardingerpark infietsen, het ruikt altijd zo lekker als het geregend heeft. Daar aangekomen begin het weer te spoelen. Vanonder een dikke boom, die dienst deed als paraplu, bekeek de Beijumblogger de golfers die door weer en wind met paraplu hun balletjes bleven slaan bij Pitch and Putt. Zie afbeeldingen links rechts en beneden.

De blogger houdt er niet van om met een paraplu in de hand door de wijk e.o. te fietsen. Het risico is dat je soms een bui op je kop kan krijgen.

Golfen aan de voet van de Kardingerheuvel

Geen opmerkingen: