vrijdag 1 juli 2016

DE NIEUWE KRINGLOOPWINKEL AAN DE CLAREMAHEERD Of het een trekpleister voor Plein Oost en omgeving wordt is nog even afwachten, maar in elk geval bruist het in naast het Cafe Biljart liggende voormalige videotheek van jewelste.

Vrijwilligers zijn bezig om de (ontzettend grote) ruimte in te richten en spullen neer te zetten en te sorteren, in de pimp-ruimte zijn mensen bezig om binnengekomen spullen voor de kringloop op te knappen en verkoopbaar te maken.

Opvallend hoeveel rollators er in de winkel staan. En wat een pakken luiers.

Zie bovenstaande afbeelding, wat apart, het lijkt wel een ziekenhuisbed die zo uit een ziekenhuismuseum is gehaald. Compleet met een afstandsbediening waarmee je de hoogte in kan stellen, een stang met een hendeleraan waar de zieke zich aan op kan trekken...., een nachtkastje erbij.


Als je oud wordt kun je een rollator in de kringloopwinkel vab Beijum kopen, mocht je ziek zijn en thuis in de woonkamer wil liggen, dan koop je een ziekenhuisbed, en voor je baby schaf je luiers aan.

Dat is natuurlijk niet alles, maar het is een opmerkelijk aanbod. Een vrijwilligster: "Dat hebben we van het Leger des Heils gekregen."

Zie ook de afbeelding rechtsonder, op de voorgrond zien we een paar po-stoelen staan waarop zieken hun behoefte kunnen doen.

Handig, lekker dicht bij het bed zetten zodat je geen eind naar het toilet hoeft te lopen.

Foto links beneden, aan de kant van de wijkring komt een naaiatelier. Door de ramen zien we het Munsterhoes liggen, op de tafel liggen kledingstukken die herstelwerkzaamheden vereisen.

De blogger liep eergisteren door het pand en liet de camera draaien. Het resultaat is de video die beneden is te zien. Kijk en 'loop' desgewenst even bij.

De muziek is van ene Swinder die zingt over Twijde Hans. De kringloopwinkel aan de Claremaheerd gaat volgende week open.

Zie het nummer hier (het werd in 2014 geschreven en uitgevoerd ter ere van het 25 jarig jubileum van kringloopwinkel Mamamini in de stad)3 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.headlines.nl/14690476/De-nieuwe-kringloopwinkel-aan-de-claremaheerd/

Je blog wordt geplunderd.

Zijn ook andere pagina's waar dit stukje stond maar dan met verwijzing naar je website.

vermoed dat dit gebeurd zonder je toestemming dus dacht laat het even weten.

Anoniem zei

Wordt het een kringloopwinkel met medische artikelen?

jacob van heteren zei

De zoveelste kringloopwinkel in een pand waar geen huur voor opgebracht te worden. Over valse concurrentie gesproken..... Ik heb respect voor onze "oude vertrouwde" Kringloopwinkels in de stad die elke maand weer de normale marktconforme huurprijzen moeten zien op te brengen zoals: Mamamini, Fair Back Kringloop, en GoudGoed.

Jacob van Heteren