donderdag 17 september 2020

VAN 'SPEELTUINTJE-TERREUR' NAAR EXCUSES EN VERZOENING


"Ik wil dat mijn zoon excuses gaat aanbieden, ik wil dat alle kinderen zich veilig voelen in de speeltuin ."

Het bericht van afgelopen dinsdag over onacceptale agressie op een kinderspeelplaats in de Froukemaheerd deed het nodige stof opwaaien (reacties via Facebook). Erg vervelend gedrag van twee pubers richting jongere kinderen.

De affaire krijgt een zeer positieve draai.

De moeder van een der ballorige pubers nam contact op met deze blogger:

'Ik zag je bericht over de agressie in de speeltuin door 2 pubers en dacht “Het zal toch niet?.” Direct mijn eigen puber erop aangesproken en helaas hij bekende schuld, hij had niet door dat hij zo bedreigend over was gekomen en dit is ook nooit zijn bedoeling geweest.

Ik wil als moeder zijnde dat hij zijn excuses gaat aanbieden aan deze 2 jongens. Ik wil mijn zoon bijbrengen dat zijn ondoordachte domme acties consequenties voor hem heeft, en dat hij inziet dat wat hij ziet als een een grapje en een beetje stoer doen met zijn vriend, door een ander heel anders opgevat kan worden. Ik las in het berichtje dat de familie anoniem wil blijven uit angst voor wraakacties , dit kan ik begrijpen.

Toch zou ik heel graag met ze in contact willen komen. Ik hoop dat ze hier open voor staan zodat mijn zoon gaat inzien wat hij teweeg heeft gebracht en zodat deze 2 jongens zich weer veilig gaan voelen in de speeltuin, die is natuurlijk voor iedereen.'

Ondergetekende wierp zich (eenmalig, niet te vaak) op als intermediair, bemiddelaar en hij nam contact op met de oma van de twee geplaagde kinderen. Staat zij en staan de kinderen open voor excuses? Die reageerde positief: "Natuurlijk, de moeder van mijn twee kleinkinderen neemt contact met je op."

Altijd mooi, van onnodig gedoe naar vrede en harmonie.

Als het goed is krijgt bde ontmoeting komend weekend zijn beslag. En vanzelfsprekend wordt daarbij geen camera getrokken. Kinderen....

Geen opmerkingen: