zaterdag 12 november 2016

WORTEL VAN VIER BEIJUM WINT DE GROENE PEPER

De zaak bestaat nog geen half jaar maar nu al hebben de dames van Wortel van Vier, het duurzame (ophaal)restaurantje tegenover Shoetime een prestitieuze prijs gehaald. De Groene Peper van Groningen.
Foto staat op Twitter van stadsredactie DvhN. Met tekst:
Wortel van Vier wint eerste Groene Peper van Groningen. Kok Penda Diawara poseert in stadhuis met rechtsachter initiatiefnemer Wout Veldstra
Informatie over de Groene Peper en Lets Gro staat hier.
Wortel van Vier nog geen half jaar? Nog geen drie maanden! Lees dit bericht.
De aanleiding voor deze prijs is de pensionering van stadsecoloog en beleidsontwikkelaar Wout Veldstra. Wout Veldstra is een bekend gezicht voor stadjers die zich bezighouden met natuur, duurzaamheid en voedsel. Hij zette als pionier onderwerpen als het belang van stadsnatuur en lokaal voedsel op de agenda in de gemeente Groningen.
De Voedselketen
De Groene Peper reiken we uit in het kader van het project Reframe, een Europees project waarvan de gemeente Groningen projectleider is. Binnen Reframe wordt onderzocht hoe we in België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Nederland de voedselketen kunnen sluiten en hoe we voedselproductie en -vraag beter op elkaar kunnen afstemmen.
Update 16.32 uur, wordt morgen vervolgd met een nieuw bericht.

Geen opmerkingen: