maandag 28 november 2016

BOMENSNOEI DOET SNELHEID OP WIJKRING DALEN


Er was wat te doen de laatste dagen van de afgelopen week rond snelheid, een mogelijke flitspaal en toch weer niet op ring oost. De snelheid op de wijkring, en vooral de noordelijke ring, is bij tijd en wijle ook onderwerp van gesprek.

Een paar maanden geleden werd een snelheidsdisplay langs de Amkemaheerd gezet, ter hoogte van de Edzemaheerd. Die verdween na twee weken maar hij staat er ook al weer twee weken.
Of de display er voor gaat zorgen dat er minder gescheurd wordt op de ring durft de Beijumblogger te betwijfelen. Wellicht is het zelfs een uitdaging om te kunnen zien welke snelheid je op de 'klok' kunt krijgen.
Vrijdagmiddag reed ondergetekende over de noordelijke (Amkemaheerd) ring. Hij passeerde eerst de display, zie afbeelding links. Ter hoogte van de Dom Helder Camaraschool en bij de veilige oversteek stond een bord waarop stond dat je maar 30 mocht rijden. Ze afbeelding rechts.

Op bovenste afbeelding is te zien waarom dat dat zo was. Twee doorgetrokken strepen en een auto in de bocht waarmee een bomenknip-mannetje naar boven kon worden gebracht om takken van bomen te verwijderen.

Dertig is eigenlijk best een veilige snelheid op de wijkring. Vijftig mag. Maar de adviessnelheid is veertig km/uur.

1 opmerking:

Anoniem zei

bord wijkt soms wat af... ik reed afgelopen week met 45 langs het bord maar gaf 30 aan. Geen idee van de oorzaak is, andere keren gaat het wel goed.