dinsdag 29 november 2016

HET WAS EEN WINTERSE NACHT
Dikke jas aan, sjaal om, handschoenen aan. De winter is begonnen. Alhoewel, vanaf morgen stijgen de temperaturen al weer ruim boven het vriespunt.

Koning Winter deelde afgelopen nacht een plaagstootje uit, het vroor een graad of vijf , zes in Beijum. Het maakt op ondergetekende geen indruk, hij herinnert zich echte winters waarin het kwik naar -20 graden daalde. Dat waren nog eens tijden.

Scholieren zijn een half uur, drie kwartier geleden dik ingepakt naar school gegaan, de verwarming in de scholen zullen aan de bak moeten om voor warmte te zorgen.

En de automobilisten, als die niet teveel tijd kwijt willen zijn is het handig om reeds de avond ervoor de voorruit af te dekken. En vanochtend, even met een doekje over de zijspiegels, de zijraampjes open en dicht draaien en rijden maar. De achterruit trekt al rijdend wel open.

Je hebt professionele aluminium afdekmatjes, maar een groot stuk karton kan natuurlijk ook, zie afbeeldingen rechts en boven.

De bezitter van de auto die we links in beeld zien zal moeten krabben. Een antivries-spray kan daarbij helpen. De autosleutel tijdens het ontbijt voorverwarmen kan ook helpen, je kunt immers niet weg als je de deur niet kunt openen.

Het schijnt weer een zonnige dag te worden, de lucht zal blauw kleuren. Mooi winterweer. Maar zoals gezegd, het zal maar van korte duur zijn.

Geen opmerkingen: