zaterdag 26 november 2016

MILIEUSTRAAT EDZEMA-MUDA- HIDDEMAHEERDHet was de tweede milieustraat in korte tijd in Beijum. Twee weken geleden was er een in de Froukema- en Wibenaheerd. Vandaag waren de bewoners uit de Muda- Hiddema- en Edzemaheerd aan de beurt om gratis grofvuil te dumpen in daarvoor opgestelde containers. Wordt het een trend in Beijum? Gaan er meer heerden volgen?

Ondergetekende verbleef vandaag in het westen van het land en kon niet aanwezig zijn.

Maar zoals altijd zijn er lezers bereid om foto's op te sturen.
Zie afbeeldingen.

Gelukkig, draaiorgel Pronkjewail was ook weer van de partij. Tijdens de milieustraat in de Frouke- en Wibenaheerd was de muzikale omlijsting door Pronkjewail vroegtijdig afgebroken in verband met klachten van een omwonende. Weggestuurd, aldus de Beijumblogger in de afgelopen woensdag gepubliceerde aankondiging van de vandaag gehouden milieustraat. Marcel Eissens van Pronkjewail: 

Weggestuurd is wat groots van woord. Ik laat me nooit wegsturen tenzij het anders vermeld wordt. Er was 1 klacht binnen gekomen, deze vond het niet zo nodig dat er vrolijkheid erbij hoort. Het was tegen 10.30 dat deze klacht werd gemeld. Ik denk maar zo, 1 klacht op 1500 huishoudens is voor mij zeker acceptabel. We kunnen nu niet iedereen tevreden stellen. En wat betreft, het niet door laten gaan? Forget it.

Abusievelijk werd in de aankondiging vermeld dat er bij de vandaag gehouden milieustraat geen goede doelen waren. Die zijn er wel, een van de begunstigen van de opbrengst is Fair Back, de kringloopwinkel aan de Ulgersmaweg die zegt dat een deel van de opbrengst van de winkel naar Afrika gaat. 

Op de afbeeldingen (bedankt daarvoor lezeres, die onbekend wil blijven) zien we de draaiorgel en (gevulde) containers.

Links beneden zien we iets wat in de verste verte niet met grofvuil te maken heeft. Mensen konden ook ingrediënten/producten voor in eind dit jaar weg te geven kerstpakketten van Groene Long en De Bron inleveren.

Een lezer reageerde nog:

Prima initiatief! Heb er dankbaar gebruik van gemaakt en meerderen met mij. De containers zaten al aardig vol.Komende maandag wordt het grotere vuil van huis opgehaald door de gemeente. Heb geen probleem met de vergoeding die gevraagd wordt. Doe het gewoon volgens draagkracht. Ik kan die 45 euro wel missen. Iemand die dat niet kan, betaald gewoon minder of niet. Beland de rommel tenminste niet op straat en het gaat de verloedering tegen.

We hebben twee milieustraten gehad waar in totaal bewoners uit vijf heerden afval konden dumpen.
Kom op Beijumers, er zijn nog veel meer heerden. Wie volgt?

Geen opmerkingen: