woensdag 9 november 2016

OP ZOEK NAAR DE ZELDZAME BRUINE LIJSTER IN BEIJUM


"Het is net alsof we achter Pokemon aanzitten."

Net als vorig jaar februari schuimen er weer tientallen vogelaars met verrekijkers en fototoestellen door de westkant van de wijk. Ze komen van heinde en verre, de Beijumblogger sprak vanmiddag onder meer mensen uit Den Haag en Blaricum die naar Beijum zijn afgereisd om een glimp van de Bruine Lijster op te vangen.

Zie ook het bericht van gisteren met een link naar een bericht over de vorig jaar opgedoken Grijze Junco, ook een zeldzame vogel.

Waarom zeldzame vogels zo graag richting Beijum vliegen is een raadsel, op een bepaalde manier zullen ze zich hier thuis voelen.

Beijum zou eigenlijk Bed and Breakfast of een pension moeten hebben, tientallen mensen zouden wel willen overnachten en morgen verder willen zoeken en kijken of de Lijster op beeld is te krijgen.
Het is wat dames en heren. Ondergetekende kan de hobby van de vogelaars niet helemaal invoelen maar hij gaat er maar vanuit dat het spannend en opwindend is om een hele dag met een camera en verrekijker door de wijk (vooral Kremers- en Mudaheerd) te trekken in de hoop de Bruine Lijster te spotten.
Zie de video beneden.  Vogelaars aan het woord. Van serieus tot humoristisch: "Het is net Pokemon vangen."

Update 18.37 uur. Onderstaande foto staat op Twitter. Met de tekst:  Gekkenhuis in bij uiteindelijk voor iedereen mooi te zien

Geen opmerkingen: