zaterdag 12 november 2016

VANDAAG MILIEUSTRAAT EN SPULLETJESMARKT

Vuilnis ophalen in Frouke-Wibenaheerd. Vandaag grofvuil...

Vandaag, zaterdag, staan er twee belangrijke dingen in Beijum op het programma.
Om acht uur vanochtend worden containers op de grens Froukema- Wibenaheerd gezet om grof vuil uit genoemde heerden te kunnen bergen. Milieustraat.

En in De Bron gaat om 10.00 uur de Spulletjesmarkt los. Nog een keer de flyer, zie beneden. Christine de Ruiter mailde:


Ieder jaar houden wij dit in Beijum Spulletjesmarkt
De spullen worden ingebracht door wijk bewoners. Op de dag zelf zijn er circa 60 vrijwilligers aanwezig om er een geslaagde dag van te maken.
De opbrengst wordt verdeeld onder 2 goede doelen. 60% gaat naar het opbouwen van een weeshuis "Project Restoration Orphanage Kaloleni" in Mombasa, Kenya. Dit is een bijzonder project. Er wonen daar al 36 kinderen in zeer belabberde toestand. Het huis wordt gebouwd van lege plastic flessen, dia dan gevuld worden met zand en gemetseld worden tot een zeer sterk, ook mooi gebouw,. De lokale bevolking is sterk betrokken bij dit project.
De overige 40% willen wij gebruiken voor een eventueel pioniersplek om de Bron nog meer wijkvriendelijk te maken. Er wordt al heel veel samen gewerkt met de wijk en dit willen wij nog meer bevorderen.
De overgebleven spullen worden ook allemaal weer goed gebruikt. Speelgoed kan b.v. in de kerstpakketten, kleding gaat naar het Open Hof, en de andere  spullen worden naar de  kringloopwinkel gebracht.
Graag jullie aandacht voor onze bijzondere markt.

Geen opmerkingen: