zondag 20 november 2016

WERKZAAMHEDEN AAN DE KORREWEGBRUG

Tegen 16.00 uur vanmiddag fietste ondergetekende vanuit Beijum richting stad om de talkshow Stand van Stad bij te wonen (vanavond en vannacht elk uur op OOG-TV).

De fietstocht over het Heerdenpad duurde zelden zo lang per fiets. Pal tegen de wind in, af en toe, en vooral naar boven naar het viaduct over Ring Oost toe, bijna stilstaan. De fietstocht naar het Groninger Forum aan het Hereplein ging nog langer duren omdat de Korrewegbrug in verband met werkzaamheden het hele weekend buiten gebruik is.

Via de loop- en fietsbrug kon de weg vervolgd worden. Er waren oranje mannetjes bezig maar die kropen net een luik naar beneden door om daar iets te gaan doen.

De talkshow was een verwarmend en sfeervolle happening in de stad, mede door het filmpje van Bram Esser (bekend van de Noorderzon-excursies naar Beijum einde afgelopen zomer)...Opduiktv, ringwegsafari. Hilarisch.

De terugweg naar Beijum was een fluitje van een cent, met de wind in de rug duurde het amper acht minuten. Daarbij aangetekend dat de Korrewegbrug nog steeds voor verkeer was afgesloten. Wel kwamen net twee oranje mannetjes uit hun ondergrondse werkplaats, zie afbeelding rechts.

Als het goed is is de brug morgenvroeg weer voor verkeer toegankelijk.

Geen opmerkingen: