woensdag 30 november 2016

SINTERKLAAS & (KLEUREN) PIETEN NAAR WINKELCENTRUM BEIJUM


 Het was even wennen maar de kinderen genoten net als voorgaande jaren. Sinterklaas kwam vanmiddag met verschillende kleuren Pieten naar Winkelcentrum Beijum.

In deze tijden van verbazingwekkende discussies over de kleur van een sprookjesfiguur was het vanmiddag tegen twee uur in Winkelcentrum Beijum afwachten, met wat voor helpers zou de hoogbejaarde Sinterklaas naar Beijum afreizen?

De Goedheiligman en de Zwarte Hoofdpiet kwamen tegen kwart over twee net als elk jaar monter de promenade van het winkelcentrum inlopen.

Er dansten Zwarte Pieten rond. Maar ook een Blauwe Piet en een Tijger-Piet.

Zoals gezegd, de aanwezige (blanke en gekleurde) kinderen leek het niet te deren.

Maar sommige volwassenen spraken hun afkeuring uit richting de Beijumblogger. "Dit slaat toch nergens op? Ze hoeven ons toch niet alles af te pakken? Zwarte Piet moet toch gewoon zwart zijn?"

Kinderen van allerhande kleuren sloten aan in de lange rij. Op schoot bij Sinterklaas. Wat lekkers van de Pieten krijgen.

De tijd van Sinterklaas met louter Zwarte Pieten lijkt voorbij in de grootste wijk van de stad Groningen.

"Creatief opgelost."Aldus een der ouders. "Een knieval voor een klein groepje opruiers." Aldus andere aanwezigen.

Bekijk de video.
Update 18:32 uur, de reacties en discussies lopen via https://www.facebook.com/beijum.nieuws

7 opmerkingen:

Ard zei

Als een handjevol lui gaan zeuren
Over de kleur van onze Zwarte Piet
Kan het vanaf heden gaan gebeuren
Dat die plots van kleur verschiet.

DDD zei

Een tijgerpiet... Het wordt steeds gekker. Hebben de zeuren toch hun zin gekregen in Beijum?

Anoniem zei

Nederland is al lang geen Nederland meer !!
wij met z'n allen , onze jarenlange opgebouwde tradities worden zelfs met medewerking van onze regering zo naar de kloten geholpen
wij mogen wel opdraaien voor de de welvaart van al het spul dat maar naar ons land komt want ziekenfonds etc. alsmede huisvesting !
discrimineren houd ik helemaal niet van maar wie worden nu gediscrimineerd ?? het komt hier maar profiteren en misbruik maken van
onze goedheid .negerzoenen jodenkoeken enz. enz.enz mag je ook al niet meer zeggen . ik zou willen voorstellen om een actie groep op te richten tegen al die super onzin ! en om tegelijker tijd alle binnen geslopen buitenlandse tradities te verbieden . te beginnen met het grote suiker feest . commentaar kunnen ze wel leveren maar hebben ze wel in de gaten dat ze allemaal van ons geld goed kunnen leven ??
beter dan menig Nederlander . kijk maar naar onze eigen oudjes , ons land opgebouwd onder zware omstandigheden en nu aan hun lot worden overgelaten .
het duurt niet lang meer dan zijn wij Nederlanders te gast in ons eigen land dan worden we nog meer gedwongen om naar onze ( gasten )
te luisteren . deze regering moet onmiddellijk oprotten .
mensen wordt wakker .


Anoniem zei

Helemaal top! Zoals meneer Veerman opmerkt: het maakt de kinderen allemaal niets uit! Die vermaken zich wel. Zo lang hun ouders hun hoofd maar koel houden en zich een beetje volwassen gedragen. Het enige wat de kinderen doen is de situatie vergelijken met die van 'de enige sint' op televisie, en dat verhaal geeft iedereen de kans het feest op een mooie manier in te vullen.

Wat geïnterviewde meneer zei: 'het is een oud kinderfeest', dat raakt precies de kern. Het is alleen maar goed dat dingen zich aanpassen aan de tijd, laat het juist een nieuw kinderfeest worden dat past bij de 21e eeuw.

Ga zo door Beijum!

Anoniem zei

Fijn dat we weer met belangen van anderen rekening gaan houden na jarenlange horkerigheid. Chapeau goed gedaan, kinderen vinden het prachtig.

Anoniem zei

En wat hebben moslims er mee van doen dat Zwarte Piet veranderd? Is het soms hun schuld? Stuitende domheid, Zwarte Piet weg, dan moet het Suikerfeest het ook ontgelden. Zo werkt haat en domheid.

Anoniem zei

Misschien moeten meer mensen het Sinterklaas journaal in de gaten houden , dan zouden ze weten dat het daar vooral op gebaseerd is.
Het is geen "tijgerpiet" het is pietje puk, de kinderen vonden het fantastisch dat zij er was.
Het is juist goed dat ze in Beijum de verhaallijn van het jeugdjournaal volgen in plaats van bijvoorbeeld de rtl serie...