zaterdag 5 november 2016

HONDSBRUTALE INBRAAK IN DE SLAGERIJ VAN BEIJUM


"Ze zijn via een zijingang naar binnen gekomen en ze hebben anderhalf uur binnen lopen rotzooien. Het erge is niet alleen de schade, maar vooral ook de irritatie en de emotie die parten speelt. Maar we hebben de daders op beeld."

Het dievengilde schijnt huis te houden in en rond Winkelcentrum Beijum. Een paar weken geleden zijn binnen een maand drie inbraakpogingen bij pizzeria Domino's geweest. Ook bij café het Hof van Beijum is geprobeerd in te breken.

Afgelopen week, van woensdag op donderdag, drongen een paar snotneuzen de zaak van Jelte van der Wier binnen. Een tijdstip waarop ieder normaal mens ligt te slapen.

Aan het eind van de middag sprak de Beijumblogger de eigenaar. Ja, er zijn beelden. Maar nee, beter geen foto van de inbrekers publiceren, dit kan ten koste gaan van het recherchewerk. Ja, de indringers zagen er jong uit, snotneuzen, aldus ondergetekende.

Anderhalf uur in het holst van de nacht in een zaak rondspoken waarin mensen dagelijks op een eerlijke manier hun brood proberen te verdienen. Wat een helden.

Beijumers, kijk een beetje om u heen tijdens de al maar donker wordende avonden. Er kan geteisem rondlopen dat op een snelle en hufterige manier geld wil 'verdienen.'

De echtgenote van de eigenaar reageert via Facebook:
Camerabeelden bekijken van mensen die het nodig vonden om op hun dooie gemak in onze slagerij in te breken! Mijn man werkt zich uit de naad en dan zijn er van die hufters die je zaak de vernieling in slaan!! Maar liefs anderhalf uur hebben ze daar vertoeft! Jelte is redelijk rustig maar ik ben woedend!!

Update 19.50 uur, een omwonende schreef de bewuste nacht om 3.41 uur op haar Facebook-pagina:
Het lijkt wel of mijn benedenbuurman vannacht doorwerkt. Ik hoor constant gehamer. Vind ik niet echt passen bij een slager. Of de magazijnen van Blokker worden heringericht, geherinricht. Weet ik veel. Dat de slager hard werkt, is bekend. Maar 's nachts om 3 uur nog? Geloof ik niet!
(Reacties gaan via FacebookBeijumnieuws)

1 opmerking:

Caro. zei

Wat verschrikkelijk voor die lieve en hardwerkende mensen........