dinsdag 22 november 2016

DE GREVINGAHEERD, MEEST CENTRALE HEERD VAN BEIJUM

Vanaf de Beijumerweg....

De Grevingaheerd is de meest centraal gelegen woonheerd in Beijum. Zoek maar eens een wijk-kaart op en trek diagonalen. In het midden ligt genoemde heerd.

Het zal wel vol zijn daar in het midden, zal de buitenstaander denken. Terzijde, de 'buitenstaander' woont niet in de wijk en heeft in het algemeen de nodige vooroordelen over Beijum. Is het vooroordeel van de Beijumblogger.

Niks is minder waar, buitenstaander, de Grevingaheerd ligt dan wel midden in de wijk, maar de bewoners hiervan lopen zo het natuurpark van Beijum, ook wel het Groene Hart genoemd, in. Op nog geen halve kilometer zuidwaarts ligt het Kardingerpark.

Zie bovenstaande afbeelding, vanaf de Beijumerweg is het niet mogelijk om met de auto genoemde heerd in te rijden. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Wat een rust, wat een natuur en wat een auto-luwte.

Op amper 35 meter vanwaar bovenstaande foto is gemaakt woont per 1 december aanstaande een jong stel dat er een huis heeft gekocht. Ideaal voor eventuele kinderen en voor onze honden. Aldus het stel.

Als je het pad uitloopt, zie je rechts een geheel door verticale spies-palen omheinde tuin. Zie foto links. Geen idee wat ze daar van plan zijn, je zou er zo wilde zwijnen kunnen houden.

Daarnaast, foto rechts, zien we bomen en bomen. Uiterst rechts zien we de Beijumerweg liggen met daarachter een gedeelte van Centraal Wonen-project Bentismaheerd.
Bijna niet te zien, klik groter, rechter afbeelding, op amper tweeënhalf meter van de grond zit in de meest centrale boom een soort van boomhut gebouwd.

De Grevingaheerd. Ideaal voor kinderen. Alhoewel...., midden in de heerd....

Zeven jaar geleden reed de Beijumrijder door de Grevingaheerd.

Geen opmerkingen: