maandag 7 november 2016

MAANDAGOCHTEND(291)



Het is de eerste maandagochtend van november 2016 en de ogen van de wereld zullen morgen op de Verenigde Staten gericht zijn. Zal daar populist en schreeuwlelijkerd Trump tot president worden gekozen? Volgens Wilders zal dat een goede zaak zijn, hij noemt Trump een sterke en taaie (strong and tough) leider. Soort zoekt soort, populisten die anderen wensen te kleineren, uit te schelden en te diskwalificeren die elkaar sterke leiders noemen. Wat een kracht, dames en heren....

Het moet je maar overkomen, in een wereld te leven waarin schreeuwlelijkerds de macht hebben, 'leiders' die geen verantwoording willen dragen, die alles op anderen willen afschuiven en het kleineren van anderen als handelsmerk hebben. Sterke leiders...(...). Trump en consorten, 'sterke leiders' die het van zondebokken moeten hebben.

Amper een week geleden jubelde de Amerikaanse blonde collega van onze Wilders (al het moeilijke en problematische in deze wereld ligt aan een ander) het onderzoek van de FBI omtrent de e-mails van Clinton toe. Want, Hillary is fout. Gisteravond in het nieuws, niks verdachts aan deze e-mails. Prompt blaat de populist: ze wordt beschermd door een verrot systeem, zie NOS  Zo gaat dat met populisme..., het zijn net junkies, de korte termijn -bevrediging overheerst.

Van 'de verrotte wereld' naar het eenvoudige Beijum in Groningen, the Netherlands. De herfst zorgt voor mooie en onschuldige beelden. Loslaten. De natuur versus een auto. Oftewel, de mens wikt, God beschikt. Foto boven.

Afbeelding links, ergens in Beijum West gemaakt. Beneden, midden onder het blauw, zien we een lieveheersbeestje, symbool van geweldloosheid. Boven, zelfde foto, een poging om humoristisch met geweld om te gaan. Onze kat.....

Afbeelding rechts, de Amkemaheerd, ter hoogte van de Fultsemaheerd (rechts) en de Galkemaheerd (links). We zien een hotel. Pardon? Denkt de argeloze lezer wellicht. Ja, een dierenhotel, zie afbeelding links via de link. Jensemaheerd 2015.

Komende vrijdag zullen de lichtjes weer branden in Beijum. Sint Maarten.

Een dag erop, 12 november, kunnen bewoners uit de Froukema- en Wibenaheerd gratis hun grofvuil dumpen. Zie ook nog eens dit bericht.

Een prettige week toegewenst. Tijdens het schrijven van dit bericht, 0.1.00 uur, regent het buiten.
Het gaat vriezen komende week. Winterjassen en handschoenen uit de kast. Ede Staal wist jaren geleden al, populisten, Wilders en Trump ten spijt, het het nog nooit zo donker west....

Over 45 dagen worden de dagen al weer lichter....

Geen opmerkingen: