maandag 21 november 2016

ONDERTUSSEN BIJ DE LOKALE BOEKHANDEL

'Lezers van de Volkskrant, willen jullie meer of minder Joden?'

De Beijumblogger mag graag even bij de Primera in Winkelcentrum Beijum rondneuzen. Boeken en kranten, vooral als je van de oudere stempel bent blijft dat trekken, ondanks al het digitale geweld wat je dagelijks tot je kunt nemen.
Even de kranten in het krantenrek doorneuzen. Van de Telegraaf weet je: schreeuwende koppen en politiek sturende berichtgeving. Doet de Volkskrant natuurlijk ook, een ongekleurde medium bestaat niet. Wat brengt het AD? Trouw? De Voetnoot van Arnon Grunberg in de Volkskrant van vandaag is opzienbarend, hij neemt aansteller en aandachttrekker Wilders vol op de hak.

 Zie boven, vervang het woord Marokkanen door Joden. Waarom aansteller en aandachttrekker? Omdat de PVV-er moord en brand schreeuwt en van alles (qua meningen) wil verbieden wat niet in zijn straatje past en tegelijkertijd keer op keer zijn vrijheid van meningsuiting tracht te claimen. En hele volksstammen tuinen in de spelletjes.

Misschien moet ie een keer een mandala-kleurenboek kopen of een kleurenboek voor volwassenen, zie afbeelding links, daar schijn je rustig van te worden.

Handig zo'n winkel in de wijk. Het doet ook dienst als postkantoor, en je kunt er ook kantoorartikelen kopen.

3 opmerkingen:

Han zei

Je hoeft geen fan van Grunberg te zijn om deze column te kunnen waarderen. Er staat precies wat velen hopelijk (nog) denken, namelijk: discrimineren mag niet - niet vanwege geloof, ras, afkomst, seksuele voorkeur of wat dan ook. HET MAG GEWOON NIET! En als het wel mag, dan kun je uit de resultaten van een totaal verwoest Europa in 1945 aflezen wat de gevolgen zijn.....
Wilders zegt precies wat de onderbuikers in de samenleving willen horen, en de onderbuikers hopen dat Wilders aan het roer gaat komen. Laten we het bij één voorzichtige voorspelling houden: als Wilders het schip van staat gaat besturen, dan vaart het binnen de kortste keren op de klippen. Wie op hem stemt moet dat vooral zelf weten, maar tegelijkertijd ook beseffen dat discriminatie niets, maar dan ook helemaal niets oplost. Minder Joden: het was tussen 1923 en 1945 bij onze Oosterburen heel gewoon om dat te roepen. En het werd er ook 'geregeld', mag je wel zeggen. Waar dat toe geleid heeft kan toch niemand vergeten zijn???? Auschwitz, Sobibor....of zeggen die namen van gruweloorden de onderbuikers dan ook niets meer?

Anoniem zei

De spijker op de kop Han! Van politiek correct rechts Nl mag je dat niet verkondigen maar het is waar. Lafaard Wilders ontduikt zijn terechte rechtsgang maar wil wel aan het einde een politiek pamflet voorlezen en de rechters de les lezen. Een beetje ontwikkeld mens weet al wat hij er uit gaat kramen.

Anoniem zei

Heel veel joden zijn natuurlijk ook mensen.