dinsdag 22 november 2016

UIT DE OUDE DOOS (306)


 De foto's die we zien zijn waarschijnlijk van twee verschillende activiteiten afkomstig en zijn ongeveer 13 tot 15 jaar oud.
(Bericht kwam abusievelijk vanochtend al online)
Het kan zijn dat per ongeluk een keer een foto in deze serie gedoubleerd wordt, mail de blogger in dat geval even, zie mailadres helemaal beneden.

De dames die we rechts in beeld zien hebben we op een andere afbeelding al eens een keer in actie gezien, zeer waarschijnlijk waren ze bij de Kleihorn bezig met een of andere zeskamp.
Waarschijnlijk is de bovenste afbeelding (alle drie uit het archief van Hilda Hofstra) ook in de Kleihorn gemaakt. Er werd wat lekkers bereid, misschien voor de hongerige zeskampers? De blogger herkent in elk geval de rechter mijnheer die in het Munsterhoes woont en de dame achter hem die in de Amkemaflat woont.

De vrouw die we op de linker afbeelding staat deed iets in de politiek of met de Sociale Wijkvernieuw in Beijum. Sociale Wijkvernieuwing was hot aan het begin van de eeuw in Beijum, interventieteams trokken door de wijk op zoek naar achterstand, schulden en eenzaamheid en ook was er een Vraag- en Antwoordpand tegenover waar nu de kringloopwinkel van Beijum zit. Waarschijnlijk staat de dame ook op een regenachtige foto die in de Oude Doos nummer 218 staat.

Voor eventuele aanvullingen of informatie: Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: