donderdag 17 november 2016

"HET VOORWIEL HEEFT EEN NIEUWE EIGENAAR"

De fiets in betere tijden Maandagochtend 31 oktober...

Het is fascinerend om te zien hoe de damesfiets die al bijna een maand aan een lantaarnpaal bij kruispunt Beijum Zuid staat vastgeketend langzamerhand wordt gesloopt en ontbonden.

Fascinerend niet alleen om het criminele sloopwerk, maar ook om te zien waar voor sommige mensen de fatsoensgrens ligt. Gaat de kettingkast er ook nog aan? Heeft iemand belang bij de handvatten die nog op het stuur zitten?

Zie nog eens hoe de fiets er eind oktober bijstond. Helemaal perfect en niemand kon bevroeden dat ie er drie weken later er bij zou staan zoals we op beide afbeeldingen kunnen zien.

Foto's zijn gemaakt door Jort Kruims, hij signaleerde een week geleden al dat een bagagebak en en de zadel van de fiets waren gesloopt, zie nog eens hier.

Ja, het voorwiel heeft een nieuwe eigenaar. Die is gemakkelijker te verwijderen dan het achter-rad. De blogger stelt zich voor dat iemand er in het donker met gereedschap is heengelopen, het wiel los heeft gedraaid en er triomfantelijk, echt als een dief in de nacht, mee naar huis is gelopen of gefietst.

Zal het een (a)sociaal experiment zijn? Hangen er vlakbij camera's die de fiets 24 uur per dag in de gaten houden? Je zou het bijna denken.
Wat voor verhaal zou hier achter zitten? Wie heeft deze fiets ongeveer een maand geleden met twee kettingen om een paal vastgeklonken? Er gaat een verhaal dat ie uit de binnenstad is gestolen en dat iemand de fiets later heeft vastgeklonken met een briefje waarop een telefoonnummer stond geschreven.2 hours agoZal het een (a)sociaal experiment zijn? Hangt er vlakbij een 24 uurs camera? Je zou het bijna denken. De fiets (wat er nog van over is) staat met twee dikke kettingen vast om de paal.

Geen opmerkingen: